1

Onderwerp: Wijnsteenzuur

Hé allemaal!

Ik ben nieuw op dit forum, dus stel me vlug even voor:
Ik ben Kim en kom uit België (aan de kust). Eén van mijn hobbies is bakken (van taarten tot cupcakes). Ja, een echte bak-oholic  :lol:

Ik vind deze site echt super en haal er veel hulp uit. Ik kijk ook vaak op het forum, maar heb nog nooit zelf iets gepost  :)

Nu zit ik met een klein probleempje. Het is niet echt een bak-probleem, maar misschien kunnen jullie me toch helpen...
Ik heb een opdracht gekregen om in juli een verjaardagsfeest aan te kleden met veel cupcakes, een taart en pommes d'amour (die suiker-appels van op de kermis).

Dit laatste heb ik dus nog nooit gemaakt. In één van mijn kookboeken heb ik er een receptje voor gevonden, maar hier werd vermeld om er enkele druppels "wijnsteenzuur" in te doen. Ik kan het hier nergens vinden in de buurt, dus weet misschien iemand een alternatief? En waar dient dit eigenlijk precies voor?

Bedankt  :thumb:

2

Re: Wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur, ook bekend als tartaric acid, wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (vaak in combinatie met bakzout), stabilisator van eiwit en voor het versterken van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Verder voorkomt het kristalisatie van suikerstropen en verkleuring van gekookte groenten. Inhoud 100gr.

Gevonden bij de webshop: http://www.deleukstetaartenshop.nl/ingr … -5098.html

3

Re: Wijnsteenzuur

Het wordt ook gebruikt door mensen die zelf wijn bottelen............misschien een winkel zoeken die de materialen daarvoor verkoopt?

4

Re: Wijnsteenzuur

Bij de apotheek kan je het hier in nederland ook krijgen miscchien bij jullie ook wel!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

5

Re: Wijnsteenzuur

Als je deze suikerappels(met kristalsuiker) gaat maken met wijnsteenzuur zorg er dan voor dat je het poeder 1:1 mixed.En het water 85 graden is.Precies.
De wijnsteenzuur split de suiker in fructose and glucose dat zorgt ervoor dat de suiker niet meer kristaliseert.