1

Onderwerp: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw in het 'taarten bakken' en ook nieuw hier.
Ik heb zojuist mijn eerste kapsel in een springvorm gebakken, maar volgens mij is hij niet zo best gelukt :(
Ik heb de mix van de Sligro gebruikt.
De bovenkant begon al aardig donker te worden, gecontroleerd of hij terugveerde en dus eruit gehaald, af laten koelen (5 min.) in bakblik en daarna omgekiept... Helaas... binnenin een natte massa!
http://94.100.118.251/1325650001-1325700000/1325666101-1325666200/1325666139_6_xSiO.jpeg

http://94.100.115.98/1325650001-1325700000/1325666101-1325666200/1325666147_6_tJne.jpeg

Iemand hier nog een oplossing voor??? Of is dit klaar voor de kliko??
Hoe voorkom ik dit de volgende keer?
Alvast bedankt... groetjes, Chantal

2 Laatst bewerkt door Leef! (07-06-2011 15:44)

Re: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

Hoe lang heeft ie in de oven gestaan en op hoeveel graden? Het lijkt er op dat de bovenkant te snel gegaard is en niet geleidelijk met de rest.

Oh en stond ie misschien te hoog in de oven?


En ik zou lekker overnieuw beginnen! Hier kan je weinig meer mee..

Don't just dream your life, but live your dreams too!

3

Re: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

persoonlijk denk ik dat het te warm is gebakken
maar ik zou eventueel je oven eens uitproberen want elke oven is anders

4

Re: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

Ik had hem op 150 graden.
Mijn oven ken ik ook nog niet zo goed, nog niet vaak gebruikt.
Hij stond niet te hoog, dat is één ding wat ik zeker weet ;)

Re: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

Had je toevallig de grill ook aan??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

als de bovenkant snel kleurt, hier over zilverfolie of bakpapier leggen gewoon op de kapsel, dan bakt die blind verder.
verkleurd de bovenkant niet zo snel verder en gaart ie mooi door.

voor al uw gebak groot en klein moet u bij bakker moniek zijn : www.wix.com/bakkermoniek/zwambag

7

Re: Mijn eerste biscuit... mislukt?!

Dat is een goede tip voor de volgende keer.
De grill? Volgens mij niet, maar zal het even goed nakijken... eens zien of ik toch nog ergens de handleiding kan vinden. Wij wonen hier nog niet zo heel lang en deze oven zat er al in.
Merk dat het me altijd wel veel te snel gaat... dus misschien langer op lagere temperatuur?

Wat ik nu heb gedaan...
Het biscuit terug in het blik ;) en op de kop, dus met de smeuige kant naar boven, weer terug in de oven... Natuurlijk hield ik een gat aan de onderkant, maar die heb ik gevuld met jam en mijn zeer goed gelukte ;) botercreme... en daarna natuurlijk bekleed met fondant/marsepein. Ik zou een taart versieren met mijn vier jarige zoontje, dus de teleurstelling was groot toen het kapsel niet gelukt was. Nu heeft hij toch een leuke taart gemaakt... en of hij smaakt?? Dat zien we morgen wel :D Weggooien kan altijd nog he?