Onderwerp: Glutenvrij marsepein?
Hoi,
Ik ben me aan het verdiepen voor het glutenvrij taart maken, heb namelijk een aanvraag gekregen voor een meisje van 6 met glutenallergie.
Ik heb al verschillende recepten gevonden voor het kapsel te bakken, vullen gaat ook nog wel lukken,
Maar dan het marsepein.... Nooit aan gedacht dat daar ook wel eens gluten in kunnen zitten....
Ik heb marsepein van Hereca Select (makro) is 1/3. Er zitten de volgende ingredienten in:
Suiker 56,7 %, amandelen 33 %, glucose 5,2 %, stabilisator glycerol E422 4,2 %, sorbitol E420i minder dan 1 %.
Heeft glucose met gluten te maken?? Sorry ik weet er niks vanaf, wij hebben gelukkig helemaal geen allergieen.
Maar ik vind het zo sneu voor dat meisje, ze heeft nog nooit een taart gehad op haar verjaardag, dat ik me er in wil verdiepen.
En nu moet de marsepein gekleurd worden.... Ik heb de kleuren van Wilton, zit daar nog iets in wat niet kan?
Alvast bedankt voor hulp!
Gr, Risje