1

Onderwerp: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Hallo allen, ik ben erg nieuw in het taarten decoreren maar heb mezelf wel in de positie gemanouvreerd dat ik er morgen 1 klaar moet hebben.. ). Nu wil ik vandaag een taart gaan vullen/decoreren. Maar ik kom er maar niet achter hoeveel vulling ik nodig heb.

Ik heb een ronde biscuit gebakken met een doorsnede van 22 cm. ik wil deze met 2 lagen bastogne vulling vullen. Hoeveel heb ik dan nodig? Kan ik de taart ook met de bastogne creme afsmeren? Hoeveel zou ik dan in totaal moeten maken?

Moet ik er dan nog jam oid onder doen?

het is hier nu al erg warm (oost nederland) is dat iets om rekening mee te houden?

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

2

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Ik zou hem niet afsmeren met bastogne creme maar gewoon met botercreme...

en zou het recept hier op de site aan houden dan moet je hem wel twee lagen kunnen vullen

jam kan er altijd bij maar das wat je zelf lekker vind

de warmte is zeker iets om rekening mee te houden hou alles zo koel mogelijk

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Dank je voor je reactie!

Nu heb ik deze vulling nog nooit gemaakt, denk jij dat het zich laat combineren met aardbeien jam?

Ik heb fondant in sinaasappel/banaan/frambozen smaak..

Hoeveel botercreme denk je dat ik ongeveer nodig heb voor het afsmeren?

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

4

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

ik doe meestal een beetje viervruchten- of kersenjam onder de 2de laag, dat combineert erg goed!

Groetjes, Dorothea.

5 Laatst bewerkt door Carien (30-05-2011 08:21)

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

maak je vulling mbv botercrèmemix?
voor een 20cm taart gebruik ik voor 1 laag koekjes-bcmix-crème zo'n 220gr; op de andere laag viervruchtenjam of frambozenjam of kersenjam of.... ;)
Afsmeren met 1:1 botercrème; vullen en afsmeren, dan zo'n half uur de koelkast in om goed op te laten stijven, dan evt nogmaals afsmeren met warm, droog mes en dan bekleden.

( :think: aardbeienjam lijkt mij wat zoet eronder)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Heb je hier misschien wat aan ?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 17&p=2

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Aha, dus 2 lagen, 1 laag bastognevulling en 1 laag jam! (ik dacht dat ik 2 lagenbastognevulling met daaronder een dun laagje jam moest doen).

adrienne, bedankt voor de link. daar heb ik wat aan!

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

8

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

dat kan ook wel, 2 lagen bastogne :Y , is alleen wel een stuk machtiger ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Het leek mij heel erg lekker.. 2 lagen.. sterker nog. ik heb nu ruim voldoende gemaakt voor 2 lagen (in totaal 760 gram) dat worden 2 lagen bastogne.. ben ik bang..

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

10

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

madamcupcake schreef:

Het leek mij heel erg lekker.. 2 lagen.. sterker nog. ik heb nu ruim voldoende gemaakt voor 2 lagen (in totaal 760 gram) dat worden 2 lagen bastogne.. ben ik bang..

Klinkt mij als muziek in de oren! :9 :lol:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

11

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Help! het vullen, afsmeren etc is allemaal naar wens gegaan. maar bij het uitrollen van de marsepein kwam ik tot de conclusie dat het te weinig was. Nu heb ik alleen de bovenkant en een klein stukje over de rand met een oceaan blauwe marsepein. Ik vond het eigenlijk gelijk erg lelijk maar ben stug doorgegaan. Heb de zijkant gevuld met bloemen/hartjes/sterren, blaadjes.. In pasteltinten. het is zo lelijk geworden! kan ik het er allemaal aftrekken zonder dat de taart kapot gaat? Hij staat nu in de koelkast..
kan wel janken..

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

12

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Eerst even ademhalen....

En dan, heb je een foto van de taart? Misschien kun je het op een niet te ingewikkelde manier weer naar je zin maken.

Afhalen kan altijd, mits je het heel voorzichtig doet. Je zult dan wel weer opnieuw moeten afsmeren (in ieder geval glad maken), maar de marsepein kan je niet opnieuw gebruiken....

Waar in oost nederland zit je precies als ik vragen mag...

Enjoy!

13

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Ik woon in hengelo.  Ik probeer een foto te maken maar valt heel donker uit.
Ik denk echt dat ik opnieuw moet beginnen..

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

14

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

foto lukt niet.. maar geloof me.. het is niet mooi...

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

15

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

madamcupcake schreef:

Ik woon in hengelo.  Ik probeer een foto te maken maar valt heel donker uit.
Ik denk echt dat ik opnieuw moet beginnen..


In Hengelo zijn de foto's altijd donkerder....:lol: :lol: :D


(sorry, flauw grapje, maar vond het zo grappig lezen!)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

16

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Beetje laat.....ik had ook 2x gevuld  :9 . De stukken worden dan waarschijnlijk wel kleiner gesneden. Ik neem trouwens altijd meer marsepein dan de tabellen aangeven  :Y

@rosajati: ik dacht ook eerst ook dat je deze niet meer kon gebruiken, maar las later weer van wel. Je kunt de resten alleen niet bewaren. Van het weekend had ik ook een taartje en de eerste keer bekleden ging helemaal mis. Lap voorzichtig eraf gehaald en de bc eraf geschraapt tot er marsepein meekwam. Toen opnieuw bekleed en deze keer ging goed. Was wel een taartje voor onszelf..

17

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Esther68 schreef:

Ik neem trouwens altijd meer marsepein dan de tabellen aangeven  :Y


:think: nog meer? ik houd altijd minstens een vijfde van de opgegeven hoeveelheid over  :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

18

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Neem ook altijd de hoeveelheid marsepein/fondant van de tabel en ik hou ook altijd over. Vind ik niet erg, is altijd wel weer te gebruiken.

Madame cupcake, hoeveel had je aan marsepein?

19

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Ik rol uit met de wilton roller, niet te dik dus, en houd wel over maar denk dat ik het met de aangegeven hoeveelheid uit de tabel het niet redt. Doe ik toch iets fout, denk ik.....

Ben ook wel benieuwd naar hoeveel marsepein de TS had... :Y

20 Laatst bewerkt door Piece of Cake (30-05-2011 18:34)

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Kadohke schreef:
madamcupcake schreef:

Ik woon in hengelo.  Ik probeer een foto te maken maar valt heel donker uit.
Ik denk echt dat ik opnieuw moet beginnen..


In Hengelo zijn de foto's altijd donkerder....:lol: :lol: :D


(sorry, flauw grapje, maar vond het zo grappig lezen!)

Muts! ;)

Groetjes Rebecca
Together forever, never apart. Maybe in distance, but never in heart!

21

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Hengelo is idd een vrij duister stadje..  :)

Ik had 375 gr marsepein.. veul te weinig dus... Ik ben vanmiddag gelukkig gered door een moeder van 1 van de vriendjes van mijn zoontje. ik weet dat zij een fanatiek en succesvol bakster is en na schooltijd heb ik haar direct gevraagd of ze tijd en zin had om me te helpen mijn taart te redden. Ondanks het feit dat ze krap in de tijd zat is ze toch met groot materieel langsgekomen en heeft ze als een razende roel mijn mooie biscuit voorzien van een prachtig blauw jasje!! (mocht je dit lezen, mijn dank is groot!!)

Ik ben wel erg benieuwd naar de smaken combo. bastogne vulling (goede lagen) en botercreme met bosbes smaak... los van elkaar smaakte het heerlijk!

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

22

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

Even een korte update: de taart is uiteindelijk heel erg goed ontvangen. Ik werk in een gvt en de sweet 16 girl was enorm ontroerd bij het zien van de taart! het was alle stress, tijd en plezier meer dan waard!
Bovendien vond ik zelf de combi bastogne vulling/botercreme met bosbes smaak een erg goede!! Deze ga ik zeker onthouden!!

Dank voor jullie tips!

I'll be back!  :D

wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

23 Laatst bewerkt door Carien (02-06-2011 11:34)

Re: Hoeveel vulling en hoe? (beetje haast)

:thumb:  :thumb: ; heb je ook een foto? O-)
( :think: 'tis noe nig meer zo duuster in Hengel, wah? ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl