1

Onderwerp: Donkere botercreme?

Even een vraagje! Nu moet ik een bruidstaart maken, uiteraard wit.
Maar mijn ervaring is met lichte kleuren marsepein, dat je dan goed je biscuit en je lagen bc erdoor heen ziet!
Iemand had me weleens het advies gegeven om dan donkere bc te gebruiken.. maar hoe maak je die donker?
Dacht zelf wel aan cacao toevoegen.. alleen dat past niet bij de overige smaken van de taart...

Iemand nog tips hoe het ook nog kan??

Alvast bedankt!!

2

Re: Donkere botercreme?

Misschien een kleurstofje erdoor doen?

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: Donkere botercreme?

oww dat zou natuurlijk ook kunnen inderdaad!! een druppeltje bruin ofzo!!!
Thx!!

4

Re: Donkere botercreme?

Hihi soms kan het heel simpel zijn he ;) :lol:

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

5

Re: Donkere botercreme?

huhh? waarom wil je bc juist donkerder maken als het juist al zo snel doorschijnd? of lees ik nu je vraag verkeerd? hihi
ik legt er altijd 2 dunne lagen fondant overheen, zo is hij niet doorschijnend..

6

Re: Donkere botercreme?

Bij lichte kleuren doe ik tegenwoordig ook een beetje bruine kleurstof totdat deze dezelfde kleur heeft als de biscuit. Werkt super!

7

Re: Donkere botercreme?

nou dan ga ik dat eens proberen :D
bedankt!!

Re: Donkere botercreme?

eeja schreef:

huhh? waarom wil je bc juist donkerder maken als het juist al zo snel doorschijnd? of lees ik nu je vraag verkeerd? hihi
ik legt er altijd 2 dunne lagen fondant overheen, zo is hij niet doorschijnend..

Dat het doorschijnt komt dus door het kleurverschil van het kapsel en de botercreme. Dan zie je gewoon het contrast van de taart. Als het allebei dezelfde kleur is, dan zie je gewoon niet dat het doorschijnt :)

Groetjes Karine

9

Re: Donkere botercreme?

Ik heb wel eens iemand hier horen zeggen dat ze het dan afsmeert met abrikozenjam. Zelf altijd maar met bc 1:1 gedaan, maar sommigen zeggen dat het kan met jam....

'Het geheim van geluk is vrijheid, het geheim van vrijheid is lef!'

10

Re: Donkere botercreme?

Ik dacht dat dan je marsepein zou kunnen smelten?

11

Re: Donkere botercreme?

Dat klopt, en toch zijn er mensen die afsmeren met jam.
Ik durf dit om deze reden ook niet, neem altijd het zekere voor het onzekere

'Het geheim van geluk is vrijheid, het geheim van vrijheid is lef!'

12

Re: Donkere botercreme?

jam moet je ook inkoken voordat je ermee afsmeert

13

Re: Donkere botercreme?

fayalobi schreef:

Dat klopt, en toch zijn er mensen die afsmeren met jam.
Ik durf dit om deze reden ook niet, neem altijd het zekere voor het onzekere

De jam inderdaad inkoken en dan kan het geen kwaad voor de bekleding. Het maakt alleen niet je taart glad zoals 1:1 botercrème dat doet.

14

Re: Donkere botercreme?

Goh, weer wat geleerd. Ben toch te weinig op het forum geweest ;)

'Het geheim van geluk is vrijheid, het geheim van vrijheid is lef!'

15

Re: Donkere botercreme?

ahhh..weer wat geleerd, hahah dat maar eens proberen de volgende keer..scheelt weer een extra laag fondant hihi
thanxx