1

Onderwerp: Merk rolfondant

Het is weeral een tijdje geleden dat ik nog een taart gemaakt heb (gezinsuitbreiding en de nodige drukte daar rond...  :) )
Nu wil ik binnenkort weer een taart maken voor mijn dochtertjes verjaardag.

Maar: mijn fondant is op. Tot hiertoe gebruikte ik fondant uit een winkeltje hier in de buurt, maar ik vroeg mij af wat het verschil is tussen alle soorten in de webshop.
Kan iemand mij helpen?

2

Re: Merk rolfondant

Ik volg even mee. Eerst gebruikte ik altijd Regalice, maar deze vond ik zo snel hard worden. Nu gebruik ik Funcakes, maar de laatste tijd gaat deze zo ontzettend scheuren dat ik ook eens een ander merk wil uitproberen. Ik zit zelf te denken aan die van Callebaut  :think: maar deze is hier niet te verkrijgen.

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

Re: Merk rolfondant

Bakels wordt inderdaad hard, M&B is een stuk zachter, maar hardt ook uit (niet zo hard als bakels), Callebaut schijnt fantastisch te zijn, maar hardt ook erg uit.

Ballina was superspul.... helaas niet meer te krijgen :(

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Merk rolfondant

Ik ben wel fan van M&B of marsmallowfondant van Regalice (2,5 kg). Allebei erg lekker van smaak en fijn om mee te werken en droogt inderdaad niet zo snel.

Groetjes, Elly

5

Re: Merk rolfondant

ik gebruik zelf regalice, lekkere smaak, werkt goed. droogtijd vrij lang.

Enthousiaste groet, Maxime

Re: Merk rolfondant

Hier is toch echt Bakels favoriet, Callebaut ken ik niet als fondant dus kan ik ook geen oordeel over geven

Groeten @nnette, http://taartjebakker.mijnalbums.nl/
Bakt graag van alles zolang ik het zelf mag mixen!!

7

Re: Merk rolfondant

Nou, ik heb geen goed ervaring met de RegalIce.
Gister een bruidstaart gemaakt en het was helemaal aan het scheuren!

Dus ik maar dingen verzinnen zodat het niet te zien is :(

Ik wil ook graag weten welke fondant erg goed is

8

Re: Merk rolfondant

Ik vind M&B heel erg fijn om mee te werken.

met een taart in de hand, maak je overal vrienden

9

Re: Merk rolfondant

eigen merk sligro erg fijn :thumb:

Kitchen Corner, Nieuwstraat 15, Deventer. di-wo,vr 10:00-17.30 uur, donderdag van 10:00-20:00 uur en zaterdag 10:00-17:00 uur.
Voor cursus PME en diverse workshops kijk op de site www.kitchencorner.nl

10

Re: Merk rolfondant

Heeft iemand deze als eens gebruikt?
http://www.deleukstetaartenshop.nl/mars … ws_id=1663

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

11

Re: Merk rolfondant

Hier ook een regalice fan. Vooral de 2,5 kilo mmf vind ik superfijn  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

12

Re: Merk rolfondant

Ik gebruik altijd Bakels vind ik lekker werken.

13 Laatst bewerkt door Gillianlianli (22-05-2011 17:50)

Re: Merk rolfondant

Vind bakels altijd prettig om mee te werken..
fondant heeft de eigenschap om gewoon sneller harder te worden dan marsepein ( de een wat meer dan de ander) ,

Hoe beter je je fondant kneed hoe langer het duurt voordat hij hard word & hoe meer *sbp je gebruikt  des te sneller word je fondant ook harder ( heb ik gemerkt )

klein beetje crisco op je handen wilt ook altijd wel werken !

Ik gebruik de wilton rolfondant & de funcakes rolfondant alleen om een strik te maken omdat ik had begrepen dat er bij de productie al tylose in is verwerkt en daardoor sneller hard word !

hopelijk heb je er wat aan

Groetjes Gillian


*suikerbakkerspoeder

14

Re: Merk rolfondant

Bakels heel prettig ( 5kg emmer) alleen net ook voor het eerst scheuren... misschien het warme weer? iemand enig idee..

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

15

Re: Merk rolfondant

Callebaut. Gemakkelijk om mee te werken, plakt niet en nog lekker van smaak.

16

Re: Merk rolfondant

Wow, bedankt allemaal!

Ondertussen heb ik ontdekt dat ze in het kleine winkeltje hier in de buurt Callebaut fondant zouden moeten hebben. Maar... in emmers van 7 kilo!
Moest ik nu een prof zijn, dan is dat natuurlijk niet zo veel. Maar om enkel een taart te maken voor de verjaardag van mijn kindjes (en heel sporadisch andere gelegenheden), is dat wel VEEL te veel.
Ik denk dat ik maar eens ga bellen met de vraag of ze die eventueel ook in kleinere porties verkopen.

17

Re: Merk rolfondant

Waar woon je? Misschien wil ik wel een deel overnemen :) want ik ga de emmer waarschijnlijk ook kopen.

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

18

Re: Merk rolfondant

In Eindhoven zit een taartwinkeltje (.nl) en die verkoopt volgens de website per 1 kg.........

19

Re: Merk rolfondant

Ik woon in Kalmthout.
Winkeltje is in Essen, maar is vandaag dicht.

Wordt vervolgd...

20

Re: Merk rolfondant

Ah dat is niet echt in de buurt :) jammer!

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

Re: Merk rolfondant

Ik koop mijn fondant nu bij een bakkerij,Rolfondant van zeelandia.Werkt echt goed. :)
Heb ook al van funcakes gehad,maar vind zeelandia toch iets beter...

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

22

Re: Merk rolfondant

Lap, winkeltje gemaild. Antwoord: nee, 7 kilo ivm houdbaarheid.
Dus nu of zelf 7 kilo halen of iemand zoeken die wilt delen.

(volgende projecten: 40 cupcakejes en 2 hello kitty taarten met geboetseerde kitty)

Ik heb dus wel wat nodig...

23

Re: Merk rolfondant

Ik gebruik er eigenlijk altijd 2 door elkaar.
Eerst ballina met bakels.
Ballina met een beetje bakels om te bekleden.
Alleen bakels voor versieringen die uit moeten harden.
Helaas is ballina nergens meer te krijgen, vond die het allerbest :(
Nu gebruik is romige vanille fondant van bouwhuis in combi met bakels.
Vindt de romige vanille fondant ook wel erg lekker werken.

A new hobby, a new challenge

24 Laatst bewerkt door mg (26-05-2011 13:33)

Re: Merk rolfondant

He meiden ik gebruik altijd bakels hele fijne fondant ik denk dat het per persoon verschilend is.
Mischien ligt het ook wel aan de warmte van de handen.
Bij mij heeft ie soms ook wel eens de neiging om te scheuren. :s
Ik gebruik nu speksteenpoeder voor het uit rollen in plaats van poeder suiker werkt echt geweldig een echte aanrader :thumb: geen last van scheuren ;)

25

Re: Merk rolfondant

Ik zweer persoonlijk bij Callebaut! Wel een beetje zwaarder om te kneden in het begin maar ik heb erg last van warme handen en de andere fondant smelt gewoon onder mijn handen vandaan  :)

Belgische webshop taartdecoratie en bakkerij grondstoffen - www.prettysweets.be