1

Onderwerp: Merinque botercreme

Hoe maak je dit??
Misschien iemand een recept van??

2

Re: Merinque botercreme

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … ringue%29/

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3

Re: Merinque botercreme

Of deze: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … r%C3%A8me/

Staat gewoon links in de balk via recepten en dan vullen............

Re: Merinque botercreme

Maar als dit met 140 gram eiwitten is(is dus van een rauw ei) dan is het toch een rauw product wat je eet??
Of heb ik dat nu verkeerd???

5

Re: Merinque botercreme

Sunshine1978 schreef:

Maar als dit met 140 gram eiwitten is(is dus van een rauw ei) dan is het toch een rauw product wat je eet??
Of heb ik dat nu verkeerd???

Je verwarmt het toch?

6

Re: Merinque botercreme

En je kan het ook met eiwitpoeder maken............

Re: Merinque botercreme

Tsja echt verwarmen?
Maar ga het wel gelijk even proberen.
Bedankt voor de tip

8

Re: Merinque botercreme

Move to ~> Bakken & Vullen

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

9

Re: Merinque botercreme

Je kunt ook italian meringue botercreme maken. Je maakt dan eerst een gloeiendhete suikersiroop dat je al kloppend bij de eiwitten giet. Dit is zo heet, dat de eiwitten zeker weten gaar worden.

http://www.youtube.com/watch?v=IxWmiHRTMz8j

In het filmpje gebruiken ze een suikerthermometer. Omdat ik die niet heb, doe ik het altijd zonder. De suiker en water aan de kook brengen en dan zachtjes laten doorkoken tot alle suiker is opgelost en de siroop nog helder is.

Groetjes, Elly