1

Onderwerp: Meringue botercrème

Hoi even een vraagje wilde voor mij zelf wat nieuwe vullingen gaan uit proberen waar onder Meringue botercrème wat ik mij alleen af vraag is of iedereen ook echt de tempratuur doet meten of die boven de 70 graden komt of is er nog een methode dat je het zeker weet? Mijn thermometer is afgelopen donderdag helaas kapot gegaan heb een nieuwe besteld maar zit levertijd op en wil dit toch eerder gaan maken ben namelijk erg benieuwd er naar geworden :) Dus iemand de tip?

Re: Meringue botercrème

dat ligt eraan welke methode je gebruikt. als je de swiss methode doet, hoef je niets te temperaturen ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Meringue botercrème

En hoe doe ik die dan wel? :9

Re: Meringue botercrème

Dat staat toch gewoon bij de recepten, daar staat ook een filmpje van youtube met een goede uitleg.

Groetjes Karine

Re: Meringue botercrème

Ja alleen dat is in het engels maar heb net een recept gevonden nu nog vergelijken waar het verschil zit maar daar kom ik wel achter :D Thanks voor de hulp dan kan ik toch aan de slag zonder thermometer.

6

Re: Meringue botercrème

als je geen thermometer heb kan je ook voelen of de suiker is opgelost, gewoon even tussen 2 vingertoppen halen en dan voel je als het goed is geen suiker meer zeg maar. hoop dat het duidelijk is zo

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

Re: Meringue botercrème

:D Ja het is nu een stuk duidelijker soms begrijp ik iets makkelijker en sneller als het gewoon word uitgelegt is misschien stom maar is wel zo dus bedankt :)

8

Re: Meringue botercrème

ohh dat heb ik ook zo vaak   ;)
ik ben meestal te lui om de thermometer te pakken dus doe het vaak zo ff, net zo handig!

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje