Onderwerp: Marsepein, Fondant. Wie heeft er tips/aanvullingen op mijn werkwijze?
Ik vraag me altijd af hoe mensen zo super strak bekleden, die van mij lijken altijd wel strak maar uiteindelijk komt dit doordat ik er weer iets overheen maak zoals een strook of bloemen ect.
Wat ik ook doe bij mij blijf je altijd de snijlagen zien waar de vulling zit
Alsof er iets van lucht zit of dat je er doorheen kan kijken en de snijrand ziet (lijkt zo, is niet zo)
Hoe ik het doe, en dit test ik iedere keer weer anders door bijvoorbeeld de fondant dikker uit te rollen, meer botermcreme of juist minder te gebruiken, de lagen vullingen iets te minderen ect.
Maar dit is wat ik eigenlijk vaak doe en gebruik:
*Biscuitmix, FunCakes
*Botercreme, FunCakes
*Fondant kleur, FunCakes
*Fondant wit, Bakels pettinice
- Biscuit vul ik met 2lagen en spuit altijd dijkjes met botercreme, heb al wat dikkere dijkjes en wat kleinere geprobeerd.
- Afsmeren met botercreme.
- Bekleden met fondant. Voor de dikte van de laag fondant heb ik ook al vele variaties geprobeerd. Gister net de "Wilton Rings" getest maar maakt voor mij ook niet veel verschil.
- Verder gebruik ik 1 smoother "PME Straight Edge Smoother" misschien maak ik hier al wel een fout mee ??
OOOOOOOOOOOOOOOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF :
Ligt het dan toch ook een beetje aan het bekleden met Fondant??
Lees namelijk vaak dat mensen bekleden met marsepein.
Maar marsepein lijkt me zo glimmen.
Vind het wat lastiger te kleuren dan fondant omdat het wat stugger is.
En kun je die wel mooi kleuren met de wat zachtere pasteltinten?
Of doe je eerst een laagje marsepein en dan fondant?
Ben benieuwd hoe jullie het doet en wat jullie ervaringen zijn.
Evt welke merken dat je werkt en/of tips op mijn werkwijze.
Alvast heel erg bedankt
Groetjes Chantal