Onderwerp: banketbakkersroom
Ik heb het recept gevolgd van dit forum om zelf banketbakkersroom te maken.
In plaats van een vanillestokje gebruikte ik een zakje vanillesuiker.
Na de 4 minuten had ik de bbr nog niet op vladikte, ook niet na nog iets langer koken.
Ik heb het maar af laten koelen en in de koelkast gezet, maar de banketbakkersroom ziet er brokkelig uit, wordt ook nog niet veel dikker.
Kan iemand me stap voor stap uitleggen hoe je banketbakkersroom zelf maakt?
Het liefst zou ik het met de Kenwood maken maar hoeft niet perse.
Vragen die ik bijvoorbeeld heb:
De eierdooiers met de suiker door elkaar roeren, de gezeefde bloem erdoor mengen en met wat koude melk: hoe lang doe je dit? En op welke stand?
Wat koude melk: hoeveel is dit? (Ik heb ca. 3 eetlepels gedaan).
Ik heb geen eieren op kamertemperatuur gebruikt, had dit wel gemoeten?
Als je alles met de kenwood doet, doe je alles met de k-klopper?