1

Onderwerp: hoe kan ik niet strak afsmeren?

ik wil een taart bekleden die op aarde lijkt, hoe kan ik dat het beste doen? Ik dacht misschien ganache, maar droogt dit niet strak op? Wat kan ik doen om het doffer en slordiger te krijgen? Of kan ik beter royal icing gebruiken? Zijn er nog andere manieren?

Alvast bedankt.

groetjes van Mireille.

groetjes van Mireille

2

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Slordig met botercreme afsmeren en met chocolade-koekkruimels bestrooien?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

of de ganache luchtig kloppen en een beetje erop kledderen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Adrienne schreef:

Slordig met botercreme afsmeren en met chocolade-koekkruimels bestrooien?

Das ook een goed idee ja

groetjes van Mireille

5

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Mirjam5 schreef:

of de ganache luchtig kloppen en een beetje erop kledderen.

Ook goed idee. Klop je em dan voor of na de chocola toevoegen?

groetjes van Mireille

6

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Nog een vraag: kan ganache ook op marsepein of smelt de marsepein dan?

groetjes van Mireille

7

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

bo schreef:
Mirjam5 schreef:

of de ganache luchtig kloppen en een beetje erop kledderen.

Ook goed idee. Klop je em dan voor of na de chocola toevoegen?

Eerst ganache maken (met meer slagroom dan voor gieten) dan goed af laten koelen in de koelkast en dan luchtig kloppen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

wat dacht je van bruine basterd suiker?

9

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Vraag het aan een beginner :) :) :)...

Jacqueline

10

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Ik zou ganache gewoon 2 a 3 keer gieten zodat er een lekkere dikke laag opkomt, dan voordat hij helemaal uitgehard is er met een pollepel over heen kloppen, trek je je ganache zachtjes beetje voor beetje omhoog en dat blijf je herhalen totdat het eruit ziet zoals jij het wilt!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

11

Re: hoe kan ik niet strak afsmeren?

Ik heb gekozen voor ganache te kloppen en oreokruimels toe te voegen. Hij is hier te zien: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126546375
Ik ben blij met het resultaat.
Bedankt voor jullie reacties!

groetjes van Mireille