Onderwerp: Jou lekkerste botercreme?
De vraagt zegt het al; hoe maak jij je botercreme het liefst?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Jou lekkerste botercreme?
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
De vraagt zegt het al; hoe maak jij je botercreme het liefst?
swiss merengue botercreme en dan 250 suiker (incl. vanillesuiker)/250 roomboter
3 pakjes roomboter, ca. 150 g poedersuiker wit kloppen en dan een pakje dr Oetker banketbakkersroom aanmaken zoals op de verpakking staat dus met 400 ml water, scheut Marasquin erbij en een scheutje oranjebloesemwater. De banketbakkersroom meteen (dus niet wachten tot-ie stijf wordt) bij de boter doen en nog eens 10 minuten mixen...
Deze hoeveelheid is geschikt voor 2 a 3 taarten, wat je over hebt vries je in.
Heerlijk en ook zeer geschikt om mee af te smeren, ik doe nooit anders en 't is nog nooit misgegaan; zelfs niet met bruidstaarten in hartje zomer na koelkastverblijf.
De vraagt zegt het al; hoe maak jij je botercreme het liefst?
Om af te smeren: gewoon de 1:1, soms met een patidess-smaakje erdoor.......
Om te vullen: eigenlijk alles wat ik kan combineren met de rest, heb dus meerder patidess-smaken op voorraad. Afgelopen weekend de bananensmaak met chocolademousse........was
swiss merengue botercreme en dan 250 suiker (incl. vanillesuiker)/250 roomboter
ook mijn favoriet!!! en dan met gestampte oreo koekjes er door mmmm
3 pakjes roomboter, ca. 150 g poedersuiker wit kloppen en dan een pakje dr Oetker banketbakkersroom aanmaken zoals op de verpakking staat dus met 400 ml water, scheut Marasquin erbij en een scheutje oranjebloesemwater. De banketbakkersroom meteen (dus niet wachten tot-ie stijf wordt) bij de boter doen en nog eens 10 minuten mixen...
Deze hoeveelheid is geschikt voor 2 a 3 taarten, wat je over hebt vries je in.
Heerlijk en ook zeer geschikt om mee af te smeren, ik doe nooit anders en 't is nog nooit misgegaan; zelfs niet met bruidstaarten in hartje zomer na koelkastverblijf.
klinkt heerlijk! kan je hier ook toeven mee spuiten?
Bedankt voor het delen in ieder geval
Dat zou ik eerlijk gezegd niet weten; heb ik nog nooit gedaan (ben niet zo van de cupcakes, hahaha)
Tis eigenlijk een afgeleide van de botercreme extra zoals-ie hier bij de receptenkolom beschreven staat; alleen is die niet geschikt om af te smeren omdat er teveel vocht inzit. Ik heb hierom de boter verdubbeld zodat je er wel mee af kan smeren maar niet die 1:1 botersmaak hebt, vind ik zelf niet lekker (genoeg )
Ik gebruik meestal 200 gram suikerbakkerspoeder en 250 gram roomboter, wit kloppen met vanille smaak
3 pakjes roomboter, ca. 150 g poedersuiker wit kloppen en dan een pakje dr Oetker banketbakkersroom aanmaken zoals op de verpakking staat dus met 400 ml water, scheut Marasquin erbij en een scheutje oranjebloesemwater. De banketbakkersroom meteen (dus niet wachten tot-ie stijf wordt) bij de boter doen en nog eens 10 minuten mixen...
Deze hoeveelheid is geschikt voor 2 a 3 taarten, wat je over hebt vries je in.
Heerlijk en ook zeer geschikt om mee af te smeren, ik doe nooit anders en 't is nog nooit misgegaan; zelfs niet met bruidstaarten in hartje zomer na koelkastverblijf.
klinkt erg lekker, wordt dit mengsel ook hard in koelkast?
Zekers!!
Ik heb een keer botercreme gemaakt, maar ik vond hem helemaal niet lekker! Hij smaakte heel erg naar boter, en had verder geen smaak.
Weet iemand of ik iets fout deed?
Ik heb een keer botercreme gemaakt, maar ik vond hem helemaal niet lekker! Hij smaakte heel erg naar boter, en had verder geen smaak.
Weet iemand of ik iets fout deed?
Welke botercreme had je gemaakt dan? Want er zijn veel soorten.
Botercreme
Botercreme 1:1 met een smaakje erdoor om af te smeren.
Botercreme om te vullen van Funcakes en dan aanmaken met verse banaan of verse hazelnootjes enpatides hazelnoot, jammie!
Royal Icing Buttercream, errug lekker, textuur is heerlijk licht en zacht! smelt op je tong
1 pakje roomboter
1 pakje zeeuws meisje
3 pakjes sharoma chocolade
paar eetlepels poedersuiker (na smaak, bij te veel gewoon weer wat cacao toevegen)
Extra lang kloppen.
Dan is íe te lekker om alleen mee af te smeren . Gebruik het nu dus ook als vulling terwijl ik helemaal niet van de 1 op 1 als vulling hou!
L4a schreef:swiss merengue botercreme en dan 250 suiker (incl. vanillesuiker)/250 roomboter
ook mijn favoriet!!! en dan met gestampte oreo koekjes er door mmmm
Ik maak ook niets anders meer, ik vind mbc heerlijk, de botercrememix staat in de kast te verstenen en 1:1 vind ik vies
Lees al vaker over saroma mixjes... maar ik vind de saroma zo chemisc smaken!
Ik gebruik altijd de funcakes mix. Die vind ik erg lekker! Afsmeren gaat daar ook prima mee.
Michi schreef:Ik heb een keer botercreme gemaakt, maar ik vond hem helemaal niet lekker! Hij smaakte heel erg naar boter, en had verder geen smaak.
Weet iemand of ik iets fout deed?Welke botercreme had je gemaakt dan? Want er zijn veel soorten.
Ik had deze gemaakt:
50 gr. boter
2 eetlepels melk
225 gr. poedersuiker
en dan met vloeibare boter, is dat de fout?
mrij schreef:L4a schreef:swiss merengue botercreme en dan 250 suiker (incl. vanillesuiker)/250 roomboter
ook mijn favoriet!!! en dan met gestampte oreo koekjes er door mmmm
Ik maak ook niets anders meer, ik vind mbc heerlijk, de botercrememix staat in de kast te verstenen en 1:1 vind ik vies
hoeveel eiwitten gebruik je dan???
MBC 1:2:3 om af te smeren
(1 deel eiwitten, 2 delen suiker, 3 delen roomboter)
MBC 1:2:2 om te vullen
20gr eiwitpoeder/120gr water (of 140gr eiwit) en dan 280 suiker (of 250) en 280 boter (of 250)...
botercrème van Funcakes en dan het water vervangen door Canei
Ik had deze gemaakt:
50 gr. boter
2 eetlepels melk
225 gr. poedersuikeren dan met vloeibare boter, is dat de fout?
vloeibare boter is om in te braden , botercrème maak je met roomboter
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Jou lekkerste botercreme?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.