1

Onderwerp: notenpuree a la Granny W graag spoed

Wie wil me a.u.b. een how to do maken van de notenpuree a la Granny W.?

Dit is alles wat ik kan vinden:
Granny W ""Gewone notenpuree's maak ik door noten te pureren en daarna op te mengen met bvb een roomboter, cremig mixen, eventueel een zoettoon bijvoegen door wat honing erbij te geven of wat nootlikeur en daarna een dun laagje aanbrengen op de bodem van een taart etc"

Ik wil graag 1 laag notenpuree van hazelnoten,
(komt in basisbiscuit gemaakt in blanda 20 cm), zonder likeur.
En graag zoals hierboven beschreven, met roomboter, want die staat in het lijstje (langer) buiten de koelkast houdbare vulling.

En ik combineer de notenpuree met 1 laagje kersenvlaaivulling.

Het recept mag voor meer zijn dan 1 laag, het gaat me er meer om van hoe en wat.
Ik heb geen idee van de benodigdheden/hoeveelheden:
100 gram boter op kamertemperatuur??
125 gram hazelnoten (zonder dop)??
hazelnoten eerst roosteren in oven? Op hoeveel graden (heteluchtoven) en hoe lang?
Pureren in blender?
Moet ik het net zolang als botercreme mixen?

Ik weet dat je ook op een andere manier een hazelnootsmaakje aan de botercreme kunt geven, maar dat is niet wat ik bedoel.
Ik wil graag "echte" hazelnoten gebruiken.
Geen hazelnootaroma of Nutella o.i.d.

Ik zou je reuze dankbaar zijn als je me aan de hoeveelheden van  de ingrediënten en bereidingswijze helpt.

2

Re: notenpuree a la Granny W graag spoed

Ik ken het recept niet maar ik zou zelf wat proberen; hazelnoten kun je ook heel gemakkelijk in een droge koekenpan roosteren, wel erbij blijven staan en goed omgooien zodat ze niet verbranden. Daarna idd fijnhakken, in een blender of iets dergelijks worden ze mooi klein.
Ik zou de boter zoals voor botercreme 10 minuten met wat poedersuiker (gewoon effe proeven) wit mixen, en dan dubbel zoveel hazelnoten erdoor roeren. Als dit te boterig is zou je ook nog kunnen overwegen om er nog banketbakkersroom doorheen te mixen. Kan niet misgaan lijkt me!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: notenpuree a la Granny W graag spoed

Ik heb 16 mei de hazelnoten in de blender gedaan maar was wat te enthousiast, het werd poeder. Omdat ik niet weet of je dat poeder ook kan roosteren (verbrand dat niet in een mum van tijd??) ben ik overgestapt naar een andere vulling.
Ik was/ben wel blij met je antwoord, vooral omdat ik nu de verhoudingen weet.
Ik ga het zeker nog een keer opnieuw proberen.