Onderwerp: notenpuree a la Granny W graag spoed
Wie wil me a.u.b. een how to do maken van de notenpuree a la Granny W.?
Dit is alles wat ik kan vinden:
Granny W ""Gewone notenpuree's maak ik door noten te pureren en daarna op te mengen met bvb een roomboter, cremig mixen, eventueel een zoettoon bijvoegen door wat honing erbij te geven of wat nootlikeur en daarna een dun laagje aanbrengen op de bodem van een taart etc"
Ik wil graag 1 laag notenpuree van hazelnoten,
(komt in basisbiscuit gemaakt in blanda 20 cm), zonder likeur.
En graag zoals hierboven beschreven, met roomboter, want die staat in het lijstje (langer) buiten de koelkast houdbare vulling.
En ik combineer de notenpuree met 1 laagje kersenvlaaivulling.
Het recept mag voor meer zijn dan 1 laag, het gaat me er meer om van hoe en wat.
Ik heb geen idee van de benodigdheden/hoeveelheden:
100 gram boter op kamertemperatuur??
125 gram hazelnoten (zonder dop)??
hazelnoten eerst roosteren in oven? Op hoeveel graden (heteluchtoven) en hoe lang?
Pureren in blender?
Moet ik het net zolang als botercreme mixen?
Ik weet dat je ook op een andere manier een hazelnootsmaakje aan de botercreme kunt geven, maar dat is niet wat ik bedoel.
Ik wil graag "echte" hazelnoten gebruiken.
Geen hazelnootaroma of Nutella o.i.d.
Ik zou je reuze dankbaar zijn als je me aan de hoeveelheden van de ingrediënten en bereidingswijze helpt.