1

Onderwerp: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

na 45min 160graden hetelucht (deur niet eerder opengehad :nooo )
:grr:  :s  :x  :rolleyes:  enzenz
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XILWNAIX-D.jpg

Uit de vorm is het beter te zien:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-CCLHD37X-D.jpg

Zoals eerder met m'n biscuits gebeurde, voordat ik de mix gebruikte.... :s  :grr:

Echt alles exact zo gedaan, heb alleen geen thermometer, maar temp leek me goed te zijn. Ook het doorscheppen ging best snel....
Enig idee wat er fout gaat?

Zal 'm straks doorsnijden als hij is afgekoeld, het voelde wel gaar :think: ....

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

2

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Is hij in elkaar gezakt toen hij nog aan het bakken was of toen je hem eruit gehaald had?

3 Laatst bewerkt door Carien (14-05-2011 20:18)

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

na 45min deed ik de oven heeeeel voorzichtig open en zag dit :( ; dus tijdens het bakken (omdat het bakpapier zo hoog moest, kon ik tijdens het bakken niet kijken).

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

OMG, ik heb me er nog niet aan gewaagd maar ik ben ook geen ster in mixloos bakken. Knijp m nu al. Misschien toch maar een cakemixje kopen...
Ps misschien sta je wel op het punt om een nieuwe rage qua taartvorm te ontketenen... ;)

Life is what you bake it.

5 Laatst bewerkt door Reini (14-05-2011 20:23)

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Het lijkt wel een Swirly van nature   :D

Sorry..is niet grappig... :o  :o

Ik heb het ook al paar keer gehad, maar sinds ik terug op conventionele oven bak, heb ik het niet meer. Mijn hetelucht werd op 1 plaats nogal warm en daardoor had ik soms harde korsten, bolle middens die inzakten, enzo...

6

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

:D maar ik moet er toch om lachen hoor :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7 Laatst bewerkt door Carien (14-05-2011 20:35)

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

heb 'm doorgesneden, ziet er goed uit toch? (voor de duidelijkheid, het is geen biscuit, maar cake)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YHFNP4O4-D.jpg

Hij heeft idd wel een harde korst :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Ziet er idd wel goed uit maar hoe hoog is ie nu in het midden (bij de krater zeg maar  :D )?

Life is what you bake it.

9

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

shit.... dat heb ik laatst 3 keer achter elkaar gehad op dezelfde avond en daarna niet meer. heel vreemd. ik bak zonder mix  :) en het schijnt te maken te kunnen hebben met onweer.... jaja.. klinkt vaag, maar je hebt ook wel eens dat bij onweer je melk accuut zuur wordt enzo, dus ik vond het een logische verklaring. dat worden heeel veeel cakeballs  :Y

10

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

de zijkant haalt 7cm (afgekoeld dus hè), de krater blijft op 4cm steken :(

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Waarom je bakpapier zó hoog? Hoe hoog is je vorm en hoeveel hoger wil je hem? Je taart dus? Dan zou ik niet veel meer dan die hoogte bakrand in doen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

de vorm is 6cm, de cake zou zeker 9cm moeten worden...
En ja, nog een stukkie voor de zekerheid erbij dus :rolleyes:

De vorm was al zowat vol met het rauwe deeg

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

anders maak je er twee van 4/5 cm en doe je die op elkaar?

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

14

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

tsja, na er een nachtje over geslapen te hebben, heb ik besloten om gewone cakes te bakken :o 
Dus ja, gewone cakes op elkaar gestapeld om 9-10 cm te halen :Y

Ik heb echt al heel veel soorten taart ed gebakken in m'n leven, nooit mislukt er wat, behalve wanneer er meel door eierdeeg gespateld moet worden, dan gaat het zoals gisteravond :grr:  :x  :rolleyes:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

15 Laatst bewerkt door Assie de Graaf (15-05-2011 19:10)

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

ik bak altijd 35 min. 160 graden hetelucht heb ook wel dat het een beetje inzat maar niet zo.(ik heb het wel over de mix.)

16 Laatst bewerkt door Taartenmarie (29-05-2011 11:41)

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

En zie hier de teloorgang van mijn cake:
Hier had ik nog goede hoop, sterker nog ik dacht: het tij is gekeerd en vanaf nu kan ik kapsels gaan maken zonder de mix! (ik heb de extra deep pannen dus hier is ie zeker 11 cm hoog)
http://taartenmarie.webs.com/photos/Taarten/DSC04399.JPG

Hier dacht ik, ach dat ene kleine deukje daar links achter geeft niet:http://taartenmarie.webs.com/photos/Taarten/DSC04400.JPG
Hier begon ik toch al ernstig te twijfelen:
http://taartenmarie.webs.com/photos/Taarten/DSC04401.JPG

En hier had ik alle hoop verloren:
http://taartenmarie.webs.com/photos/Taarten/DSC04402.JPG
En hier was ik blij dat ik voor de zekerheid 2 pakken cakemix van de supermarkt had mee genomen:
http://taartenmarie.webs.com/photos/Taarten/DSC04403.JPG

Ik heb het precies zo gedaan als de beschrijving voorschreef. Op 160 graden, niet eerder dan 30 minuten de oven open gedaan (maar toen was ie al volledig ingestort). Het beslaf zag er ook goed uit, luchtig en stevig.
Ik heb het idee dat de temp te hoog was waardoor de binnenkant geen tijd heeft gehad te garen. De randen zijn prachrig hoog, 9 cm maar ja, daar heb je niks aan zonder binnenkant. :s
Als ik me er nog een keer aan ga wagen ga ik bakken met oplopende temperaturen, beginnend op 140 graden en dan gaat ie denk ik een klein uurtje de oven in...

Life is what you bake it.

17

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

CindyM schreef:

shit.... dat heb ik laatst 3 keer achter elkaar gehad op dezelfde avond en daarna niet meer. heel vreemd. ik bak zonder mix  :) en het schijnt te maken te kunnen hebben met onweer.... jaja.. klinkt vaag, maar je hebt ook wel eens dat bij onweer je melk accuut zuur wordt enzo, dus ik vond het een logische verklaring. dat worden heeel veeel cakeballs  :Y

ja door de luchtvochtigheid en druk enzo, echt naar. probeer maar eens zonder je baktijd en temperatuur aan te passen op een berg te bakken :P

18

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

De smaak is trouwens wel erg goed van deze milk and butter spongecake  :Y

Life is what you bake it.

19 Laatst bewerkt door Carien (29-05-2011 11:58)

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

ooooh, wat zonde ook weer Taartenmarie  :( 

(en wat ben ik stiekem toch ook een heeeel klein beetje blij dat bij jou ook...... :o  ;) )

ja, die van mij was ook lekker hoor (had er een kussen van gemaakt, http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=150219 )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

20

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Hahaha dat snap ik wel hoor. Ik durf hem op mijn beurt hier te laten zien omdat ik niet de enige ben bij wie dit gebeurt. Vraag me toch af wat Mama kaat dan anders doet dan wij.
Vind het echt wel jammer want het is een heerlijke kapsel dat tussen biscuit en cake in zit.

Life is what you bake it.

21

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Hoi Carien (en Taartenmarie),

wat jammer en wat raar ook :s . Wel handig als je een vulkaantaart moet maken :+ , maar dat was vast niet de bedoeling...

Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat er misschien te lang gemixt is en dus TE luchtig. Voordat mijn eerste biscuitkapsel maakte, had ik al wel eens cake gemaakt, maar dat was ff roeren en klaar. Ik weet nog dat ik verbaasd was dat je voor biscuit zooooo lang moest mixen.
Zou dat het kunnen zijn? En anders hoop ik dat MamaKaat alsnog het verlossende antwoord heeft ;)

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....

22

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

In het recept stond tussen de 10 en 15 minuten mixen en ik heb 13 minuten gemixed.
Ik had het zelf maken van een kapsel al lang opgegeven maar voor de workshop moeten we een soort cake bakken omdat biscuit niet geschikt is voor de Swirl.
Er staat nu een cake van een huis tuin en keuken mix in de oven. Ben benieuwd...
Anders ga ik als laatste wanhoopspoging gesmolten boter aan de biscuit mix toevoegen. Had hier laatst al een topic over geopend en dit schijnt ook te kunnen.

Life is what you bake it.

23

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Wat voor andere cake/taart had je in de oven staan naast je kapsel?

24

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Taartenmarie schreef:

Er staat nu een cake van een huis tuin en keuken mix in de oven. Ben benieuwd...

ik ook! ik heb er nu een boerencake in staan :Y , 2 pakken mix in een 20cm vorm O-)  :s         :think: zou dat kunnen?? de vorm zelf is al helemaal vol deeg, heb bakpapier tot zo'n 6cm boven de vorm gedaan, ben benieuwd ( :think: en hoe kom ik er achter oftie gaar is :s ; had misschien toch beter in 2x kunnen bakken :think: ....ach we zien wel over 70minuten :Y  ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

25

Re: MamaKaat, HEEEEEELP (sorry.....)

Pas hadden we het met vrijgezellenfeest van mijn schoonzus een high tea workshop. Die patissier vertelde dat je op het laatste nog een minuuut op de langzaamste snelheid moet mixen, dan worden de grote luchtbellen (die je krijgt door het snelle mixen) verdeeld over kleinere luchtbellen. Als er grote luchtbellen 'instorten' tijdens het bakken, zal dat grotere gevolgen hebben dan bij kleinere luchtbellen.
(hij vertelde het natuurlijk beter he ;) )

Groetjes Karine