1

Onderwerp: Cake release

Ik geloof dat ik deze tip van het Kitchenaid forum heb:

Also, Wilton's cake release is awesome stuff, and it's easy to make. Just beat equal parts oil, flour, and shortening together until smooth and store in an air-tight container. Use a pastry brush to coat pans. I usually mix up small batches, like 1/2 or 1 cup each of the trio. If it's been stored for a long time, you'll have to stir the mixture again before using. It lasts forever and never seems to go bad

Ik heb het gemaakt van 120 gram Makro shortening, 60 gram bloem en 110 gram zonnebloemolie (van alles een halve cup). Met de mixer flink gemixt, het wordt dan een beetje fluffy. Daarmee mijn vlindercakeblik ingesmeerd voor het bakken en het kwam er perfect uit! En dat is gewoon zo'n 'goedkoop' ijzeren blik, dus zonder antiaanbaklagen enzo. Normaal krijg ik daar niks goed uit.Er stond nog bij dat dit dus in plaats van invetten & bebloemen is en dat het mengsel ook niet scheidt als het langer staat. Hoeft niet in de koelkast (tenslotte bewaar je de ingrediënten ook niet in de koelkast). En het verwerkte heel fijn.

Groetjes,

Lonneke

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

2

Re: Cake release

Hoi Lonneke,

Dit klinkt ook erg handig voor de 3D-vormen... Welk gebak heb je erbij gedaan, biscuit?
En wat was ook weer het alternatief voor shortening?

Groetjes Evelien

3

Re: Cake release

Hoi Evelien,

Ik vond het inderdaad superhandig. Deze keer heb ik een chocolade cake gebakken omdat ik die mix nog had liggen (spaarkaart vol bij de molen) en hij moest op voor 24 januari.

Hopelijk mag ik binnenkort kapsel bakken voor een geboortetaart voor een vriendinnetje van mij die op springen staat. Dan probeer ik natuurlijk mijn 'cake release' weer!

En mijn alternatief voor shortening is dat Makro soort van frituurvet, maar dan is het wel zachter dan de 'gewone' blokken frituurvet.

Groetjes,

Lonneke

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

4

Re: Cake release

Oja, bedoelde je dat! Ik had bij de Edah 100% zuiver plantaardig frituurvet gevonden. Dan gebruik ik dat wel. Hoewel ik laatst mijn vorm alleen met zo'n spuitbusje vn Baukje had bewerkt (geen bloem dus) en dat ging ook super! Heb het alleen niet in een "hobbelige" vorm getest...

Groetjes Evelien

5

Re: Cake release

Ik weet niet of het erg is dat ik hem naar boven haal, omdat ik soms wel is zie in de parade dat het niet zo gewaardeerd word...
Maar nu ik weer lekker aan het bakken geslagen ben wilde ik toch nog even een bedankje hier achter laten voor het delen van deze tip.
Hij werkt geweldig namelijk!
Mijn bakpannen kon ik soms wel vervloeken als ik weer zo'n vettig bovenrandje had of een biscuit die niet los liet...
Maar dat heb ik niet meer gehad sinds ik dit bericht hier las!

Wil je meer taartjes van mij zien? Kijk dan op: www.dezoetedromenfabriek.nl