Onderwerp: Cake release
Ik geloof dat ik deze tip van het Kitchenaid forum heb:
Also, Wilton's cake release is awesome stuff, and it's easy to make. Just beat equal parts oil, flour, and shortening together until smooth and store in an air-tight container. Use a pastry brush to coat pans. I usually mix up small batches, like 1/2 or 1 cup each of the trio. If it's been stored for a long time, you'll have to stir the mixture again before using. It lasts forever and never seems to go bad
Ik heb het gemaakt van 120 gram Makro shortening, 60 gram bloem en 110 gram zonnebloemolie (van alles een halve cup). Met de mixer flink gemixt, het wordt dan een beetje fluffy. Daarmee mijn vlindercakeblik ingesmeerd voor het bakken en het kwam er perfect uit! En dat is gewoon zo'n 'goedkoop' ijzeren blik, dus zonder antiaanbaklagen enzo. Normaal krijg ik daar niks goed uit.Er stond nog bij dat dit dus in plaats van invetten & bebloemen is en dat het mengsel ook niet scheidt als het langer staat. Hoeft niet in de koelkast (tenslotte bewaar je de ingrediënten ook niet in de koelkast). En het verwerkte heel fijn.
Groetjes,
Lonneke
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes