Onderwerp: iemand alternatief voor chocoladefondant, zelfde kleur, minder zwaar?
mmmm..zusje heeft geproefd van haar proeftaart gisteren.
Omdat ik had gezegd dat ze gelijk wat mocht opmerken, heeft ze het advies van grote zus opgevolgd.
De vulling was laag citroenmarshmallowmeringue, laag dicht op elkaar gelegde, verse frambozen en afgesmeerd met citroenmarshmallowmeringue. Daarover chocoladefondant.
zoals ze zelf zei: "het witte spul was heel lekker en mag nog meer, en ook nog meer frambozen ajb."
Ok, kan ik doen.. ik had een dunne afsmeerlaag gebruikt, maar als ze meer wilt, zal de taart alleen maar strakker worden (hoop ik )
en wij houden allemaal van fruit, dus dat snap ik ook heel goed
Maar het volgende weet ik niet direct wat doen...
Ze vroeg alternatieven voor de chocoladefondant omdat ze die nogal zwaar vonden. Maar wel graag de kleur bruin behouden.
Zou gewone bruine fondant minder zwaar zijn? Meestal gebruik ik Callebaut, maar dat zou ik dan hevig moeten kleuren..
Heeft iemand daar ervaring mee?
Dit was de proeftaart en een miniversie van de 'echte'
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=148814