Onderwerp: petitefour zonder fondant of marsepein
Er is me gevraagd om petite fours te maken zonder fondant of marsepein.
Heeft iemand goede ideeen?
Ik hoop dat ik het in de goede rubriek gezet heb! anders alvast sorry!
Alvast bedankt!!!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » petitefour zonder fondant of marsepein
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Er is me gevraagd om petite fours te maken zonder fondant of marsepein.
Heeft iemand goede ideeen?
Ik hoop dat ik het in de goede rubriek gezet heb! anders alvast sorry!
Alvast bedankt!!!
Lijkt me niet in de goede rubriek, dit is om te showen. Ik meld je even...
Nee, dit is de show rubriek, dus je staat niet goed. Ik zal het even melden!
Misschien afsmeren met chocolade of botercreme?
Misschien met ganache?
Of je maakt cake balls met chocolade of gekleurede candy melts!
Gewoon met slagroom? Of fruit met laagje taartina, of laagje cake en laagje kwarktaart met daarop laagje gelei+schijfje fruit
Die laatste kun je op een grote bakplaat maken. Eerst laagje cake (evt. repen cake), naar smaak wat vers of blik fruit erop. Kwarktaartvulling maken (zie recepten of misschien heb je zelf een lekker recept) en erop schenken. Op laten stijven. Nu kun je garneren met toefje room, stukje fruit of evt. nog een dun laagje vruchtengelei erop schenken.
Gelei maak je door een blikje fruit te pureren en te binden met gelatine, iets af laten koelen en als het nog goed vloeibaar is op kwarklaag schenken. Weer op laten stijven.
Van zo'n bakblik vol kun je aardig wat petit fourtjes snijden!
aangevette slagroom
candy melts
fondant glazuur (petit fours overgieten)
Toevallig heb ik gister een onwijse lekkere petit four op! Heel simpel.. hij was gevuld met laagje slagroom en laagje Jam en dan overgegoten met witte chocola wat dan gekleurd was met kleurstof! Heerlijk!
of dechoclade marsmellow leer ik heb die al eens gebruikt voor petit foertjes werkt goed smaakt als chocotoff
Ik hoop dat ik het in de goede rubriek gezet heb! anders alvast sorry!
Op het moment dat je je dit afvraagt, zou je ook even het sticky kunnen lezen... Daar staat vrij duidelijk in dat in deze show-rubriek geen bak- en decoreer vragen horen.
[MOVE] --> Decoreren
Mocht je nog steeds opzoek naar een andere manier, wat dacht je van gesuikerd fruit?
Moet je wel even wat tijd voor uittrekken (moet minimaal 12 uur weken in suikerwater) maar wel erg lekker.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » petitefour zonder fondant of marsepein
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.