1

Onderwerp: petitefour zonder fondant of marsepein

Er is me gevraagd om petite fours te maken zonder fondant of marsepein.

Heeft iemand goede ideeen? :9

Ik hoop dat ik het in de goede rubriek gezet heb! anders alvast sorry! :o

Alvast bedankt!!!

2

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Lijkt me niet in de goede rubriek, dit is om te showen. Ik meld je even...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Nee, dit is de show rubriek, dus je staat niet goed. Ik zal het even melden!

4

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Misschien afsmeren met chocolade of botercreme?

5

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Misschien met ganache?
Of je maakt cake balls met chocolade of gekleurede candy melts!

www.wenskoekjes.nl voor koekjes naar wens en workshops!
Groetjes, Wendy

6 Laatst bewerkt door Nel (07-03-2011 13:34)

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Gewoon met slagroom? Of fruit met laagje taartina, of laagje cake en laagje kwarktaart met daarop laagje gelei+schijfje fruit
Die laatste kun je op een grote bakplaat maken. Eerst laagje cake (evt. repen cake), naar smaak wat vers of blik fruit erop. Kwarktaartvulling maken (zie recepten of misschien heb je zelf een lekker recept) en erop schenken. Op laten stijven. Nu kun je garneren met toefje room, stukje fruit of evt. nog een dun laagje vruchtengelei erop schenken.
Gelei maak je door een blikje fruit te pureren en te binden met gelatine, iets af laten koelen en als het nog goed vloeibaar is op kwarklaag schenken. Weer op laten stijven.
Van zo'n bakblik vol kun je aardig wat petit fourtjes snijden!

7

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

aangevette slagroom  :9

candy melts

fondant glazuur (petit fours overgieten)

N-Joy Cakes

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Toevallig heb ik gister een onwijse lekkere petit four op! Heel simpel.. hij was gevuld met laagje slagroom en laagje Jam en dan overgegoten met witte chocola wat dan gekleurd was met kleurstof! Heerlijk!

9

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

of dechoclade marsmellow leer ik heb die al eens gebruikt voor petit foertjes werkt goed smaakt als chocotoff

alles kan koffiekan ,thee kan ,melkkan !!

10

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

en--joyce schreef:

Ik hoop dat ik het in de goede rubriek gezet heb! anders alvast sorry! :o

Op het moment dat je je dit afvraagt, zou je ook even het sticky kunnen lezen... Daar staat vrij duidelijk in dat in deze show-rubriek geen bak- en decoreer vragen horen.

[MOVE] --> Decoreren

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: petitefour zonder fondant of marsepein

Mocht je nog steeds opzoek naar een andere manier, wat dacht je van gesuikerd fruit?
Moet je wel even wat tijd voor uittrekken (moet minimaal 12 uur weken in suikerwater) maar wel erg lekker.