1

Onderwerp: Wat anders dan boter créme

Hallo

Ik gebruik altijd boter crème onder de fondant maar ik vind dit te vet.   :o
Zijn er misschien ook nog andere mogelijkheden om onder het fondant te doen dat niet zo vet is en lekker smaakt. :D

Groetjes Inge ;)

2

Re: Wat anders dan boter créme

Chocopasta, gezeefde jam. Als het voor eigen gebruik is slagroom, omdat deze kan gaan smelten. Mascarpone

Zoiets..?

Groetjes Sanne

3

Re: Wat anders dan boter créme

Lemon curd........ganache........even kijken bij de FAQ's  ;) http://www.deleukstetaarten.nl/faq/71/H … bekleden?/

4

Re: Wat anders dan boter créme

Ik gebruik voor zowel vullen als afsmeren pati krem. Dit is een soort ongezoete slagroom, maar lang niet zo vet.

groetjes karin

5

Re: Wat anders dan boter créme

Ennas schreef:

Chocopasta, gezeefde jam. Als het voor eigen gebruik is slagroom, omdat deze kan gaan smelten. Mascarpone

Zoiets..?

Bedankt voor de tip daar had ik dus echt niet aan gedacht dat dat ook kon..  ;)

6

Re: Wat anders dan boter créme

Karin09 schreef:

Lemon curd........ganache........even kijken bij de FAQ's  ;) http://www.deleukstetaarten.nl/faq/71/H … bekleden?/

Bedankt voor de site ben er wijzer van geworden. Kan ik wat anders proberen dat alleen botercréme :D

7

Re: Wat anders dan boter créme

kaatje1 schreef:

Ik gebruik voor zowel vullen als afsmeren pati krem. Dit is een soort ongezoete slagroom, maar lang niet zo vet.

waar kun je dat halen? en dat kun je ook gewoon er over heen smeren? zodat de fondant niet smelt?

8

Re: Wat anders dan boter créme

met pati creme moet je echt uitkijken hoor...
heb een keer toeven gespoten op fondant maar dat ging finaal mis..
de toeven vielen er stuk voor stuk af het fondant ging helemaal smelten.
toch te veel vocht in pati creme dus...

9

Re: Wat anders dan boter créme

biancaa12 schreef:

met pati creme moet je echt uitkijken hoor...
heb een keer toeven gespoten op fondant maar dat ging finaal mis..
de toeven vielen er stuk voor stuk af het fondant ging helemaal smelten.
toch te veel vocht in pati creme dus...


oh dat is balen, dat is mij nog nooit overkomen....gelukkig (even afkloppen)...nou bekleed ik mijn taarten meestal met marsepein, maar heel soms ook met fondant en nog nooit last gehad van smelten.

groetjes karin

10

Re: Wat anders dan boter créme

Dit is het nu: http://www.unileverfoodsolutions.nl/pro … sique.html

Je kan het oa bij sommige sligro's krijgen.........

11

Re: Wat anders dan boter créme

Karin09 schreef:

Dit is het nu: http://www.unileverfoodsolutions.nl/pro … sique.html

Je kan het oa bij sommige sligro's krijgen.........

Ik heb ook nog 2 pakken staan tot half mei goed, maar na een keer proberen durf ik het niet meer aan, en pak toch de 1:1 botercreme..........