1

Onderwerp: Moist Chocolate cake

Ben je dat droge plakje cake zat? :P Deze cake is echt heerlijk 'moist', oftewel vochtig, heel erg zacht en niet teveel chocolade smaak. Ze lijken echter wel heeel erg zwaar omdat het echt een hele donkere kleur krijgt.
Ik maak er meestal cupcakes mee maar als taart is het ook super!
Het recept heb ik zelf omgerekend van cups.

http://2.bp.blogspot.com/-AS6EOjCn9fI/TVkylKzf3VI/AAAAAAAAAGk/UGPzc9lM6CU/s320/Februari+125.jpg


Moist Chocolate Cake
via: Kitchen Simplicity

240 gram bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
2 tl baking soda
68 gram cacao
400 gram suiker
240 ml plantaardige olie
240 ml koffie(afgekoeld)
240 ml melk
2 eieren
1 tl vanille

Zeef alle droge ingrediënten samen. Voeg de olie, koffie en melk toe en meng even door elkaar. Voeg eieren en vanille toe en meng weer tot het een egale massa is.
Het mengen kan je gewoon lekker met de garde doen ;)

Cupcakes: bak 20 minuten op 180 graden. Ik maakte er 26.
Taart: bak het beslag in 2 delen, in een bakblik van maximaal 20 cm. In een groter bakblik zakt de cake in.
Bak 25-30 minuten op 180 graden.



Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij :9

2

Re: Moist Chocolate cake

Deze lijkt me erg lekker!! Ik ga deze eens uitproberen.

Al ben ik dan weer wel eigenwijs, zoals altijd  :rolleyes:, en ga ik er veel minder suiker indoen. Je hoort nog wel hoe het geworden is!