Onderwerp: Moist Chocolate cake
Ben je dat droge plakje cake zat? Deze cake is echt heerlijk 'moist', oftewel vochtig, heel erg zacht en niet teveel chocolade smaak. Ze lijken echter wel heeel erg zwaar omdat het echt een hele donkere kleur krijgt.
Ik maak er meestal cupcakes mee maar als taart is het ook super!
Het recept heb ik zelf omgerekend van cups.
Moist Chocolate Cake
via: Kitchen Simplicity
240 gram bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
2 tl baking soda
68 gram cacao
400 gram suiker
240 ml plantaardige olie
240 ml koffie(afgekoeld)
240 ml melk
2 eieren
1 tl vanille
Zeef alle droge ingrediënten samen. Voeg de olie, koffie en melk toe en meng even door elkaar. Voeg eieren en vanille toe en meng weer tot het een egale massa is.
Het mengen kan je gewoon lekker met de garde doen
Cupcakes: bak 20 minuten op 180 graden. Ik maakte er 26.
Taart: bak het beslag in 2 delen, in een bakblik van maximaal 20 cm. In een groter bakblik zakt de cake in.
Bak 25-30 minuten op 180 graden.
Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij