Onderwerp: instortingsgevaar
ik heb nu een paar bescuit taarten gebakken....
en in allerlei vormen. de eerste keren gingen prima. maar mijn laatste 2, allebei stapeltaarten dus 4 taarten zijn ingestort na het bakken. niet dramatisch dat ik ze niet meer kan gebruiken.
van een ronde vorm 26 cm doorsnee en 20 cm doorsnee.
de buitenrand blijft hoog, dan een cirkel stort een cm in en dan in het midden blijft hij op hoogte.
ik bak de bescuit ongveer 45 min. dan is hij droog... haal hem gelijk uit de oven, stort hem om op bakpapier en laat hem afkoelen. binnen enkele minuten zie je die binnencirkel instorten.
iemand enig idee wat ik verkeerd doe? of waar het misgaat?
hopelijk kan iemand me helpen.
de bescuit blijft luchtig. en met goede vulling. in dit geval mona aarbeienkwarktaartpudding kan je het wel wegwerken. en goed afsmeren. maar het hoort niet en ik vraag me dus af wat ik verkeerd doe?
bedankt voor het meedenken in ieder geval.
gr. christa