1

Onderwerp: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Voor een vriendin die niet erg van marsepein houd wil ik een rechthoekige taart maken met aan de zijkant botercrème met chocolade. Nu ben ik aan het twijfelen tussen gewoon hagelslag en vlokken. Kunnen deze beiden ingevroren worden en wat is mooier? Of is er iets anders van chocolade wat je eenvoudig aan de zijkant kan plakken met botercrème?
Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Kan ik de vorm dan het beste uit de marsepein snijden en er dan bovenop leggen of proberen om netjes af te snijden nadat ik hem erop heb gelegd? Ik weet niet of dit zo netjes lukt??
Een andere optie waarover ik zat te denken is om de zijkant wat meer door te laten lopen en een vorm uit de marsepein te snijden die kleiner is dan de taart voor bovenop de taart. Snappen jullie wat ik bedoel??
Hebben jullie hiervoor ideeën en tips??

2

Re: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Misschien kiezen voor fondant?

"Beauty is in the eye of the beholder"
                            Lieve groetjes, Miranda (Mirzan)

3

Re: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, wat bedoel je met vorm uit de marsepein snijden? De bovenkant wordt van marsepein en de zijkant chocola?

4

Re: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Fondant wil ze liever ook niet...

Ik bedoelde dit met de vorm uit marsepein snijden.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=80066

5

Re: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Aha duidelijk :)  :)  Ik zou eerst alles apart puzzelen/snijden en dan op de taart leggen. Wat je ook kunt doen is de taart overgieten met ganache :P  :P

6

Re: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Voor de bovenkant zou ik Van tevoren op maat maken. En voor de zijkant... Je zou kitkats kunnen gebruiken. Smarties erop plakken (ziet er vrolijk uit en je kunt patroonjes maken.) plakkies van venz???

Hoop dat je er wat aan hebt

Groetjes Sanne

7 Laatst bewerkt door Ennas (25-04-2011 20:43)

Re: Zijkant chocolade, bovenkant marsepein

Oeps twee keer

Groetjes Sanne