1

Onderwerp: Help ik word geschiffeld!!

Lieve creatieve bakmensen,

Ik word geschiffeld.. waarom.. ik heb twee problemen waar ik niet uit kom en hoop dat jullie deze prachtige zonnige dag voor mij een nog beter kunnen maken!

Om van mijn lamme armen af te komen heb ik mijn handmixer naar de kast verwezen en via markplaats een gloednieuwe Kenwood Patissier voor slechts 115euries op de kop weten te tikken  :D .
Nou komt het... ik doe qua ingredienten niks anders in de voorbereiding. Dus eieren, boter op kamertemperatuur. Maar telkens weer schift mijn beslag, ik word gek  :grr: .. daar heb ik geen mooie mixer gekocht.  :s 

Het gaat om cupcakebeslag (125gr boter, 125 zelfr. bakmeel, 125gr suiker, 2 eieren, 2 lepels melk, vanille suiker.)

Ik gooi de boter in de mixer met de K Klopper en laat deze de boter zacht mixen. Hiervoor moet ik af en toe de boter even los maken van de kom omdat de klopper anders de boter niet mee pikt. Even daarna doe ik een deel suiker erbij, laat even mixen, dan weer suiker, mixen etc. tot de suiker er in zit. Dan laat ik nog eventjes mixen. 1 ei erbij, mixen, nog een ei erbij, mixen, melk erbij mixen.. dan even laten doormixen.. en dan.. zie je dat het gaat schiften..  :nooo  de enige manier om het te redden is de RVS kom boven een pan heet water verwarmen en snel weer op hoge snelheid mixen.. maar dit gebeurd dus steeds. :(

Laatst ook al met de botercreme-extra van deze site. Ik had dit nooit met mijn hand mixer..

Wat doe ik toch verkeerd, het kan niet de bedoeling dat ik steeds moet redderen met verwarmen.

Gister haalde ik mijn botercreme uit de koelkast. Liet het een tijd staan om op temperatuur te komen. Toen ik het met de hand ging doormengen met een vork, ging het... schiften.. snel hier op forum gekeken.. en jawel weer verwarmt en meteen met garde er door en het was weer in orde..

Kan het aan de boter liggen ? Zaanse hoeve van AH.

Ik zou soms wel een cursus over het maken van beslag willen volgen, leren wat verhoudingen doen en zo...

Wie helpt me uit mijn nachtmerrie ?? Want ik vind bakken super (zal mijn laatste creaties nog showen in de show off). Maar hier word ik gek van. Snifffff

(mijn andere vraag stel ik in een nieuw topicje anders wordt het wel veel)

2 Laatst bewerkt door Pookietijger (24-04-2011 14:27)

Re: Help ik word geschiffeld!!

ik zou het niet weten.. Als niemand anders iets weet (er is vast wel iemand hoor) zou ik, om tijd te besparen, het spul van te voren al verwarmen. of alleen de boter ofzo.

en ik vraag me af of het aan de boter ligt, want als je het eerder nooit had..!

Oh ik lees net dat de mixer niet op een te hoge stand moet, kan dat het misschien zijn?

Edit: oh en hier staat dat het sneller gaat schiften met eieren. Dat de eieren er één voor een helemaal doorheen moeten dat het glad is voor de volgende erin gaat?

Edit 2: Er was nog iemand die schiftproblemen had met een Kenwood en daarbij lag het wss aan het verschil in temperatuur..

Taaaaaarttt! Ik ben dol op taart!

3

Re: Help ik word geschiffeld!!

Ik ken het recept maar voeg er geen melk bij, zelf zou ik het eens zonder proberen en de bloem voeg ik er maar met kleine beetjes aan toe

4

Re: Help ik word geschiffeld!!

Ik gebruik die boter ook (Zaanse Hoeve van AH, met het gele papiertje erom) en heb nóóit problemen...... net nog 2 biscuits en 25 cupcakes gemaakt, niks aan t handje......  :D

Daar kan het dus (bijna?) niet aan liggen, sorry..... :rolleyes:

5 Laatst bewerkt door Arinka (24-04-2011 15:15)

Re: Help ik word geschiffeld!!

Ik heb deze mixer ook. Ik gebruik altijd roomboter (ongezouten) en de mixergarde. Voor bijna alles. Met de spatel wurm ik dan af en toe de boter los, want deze kom heeft wel de neiging de grondstoffen op te slokken. Ik ben er zelf erg tevreden over, alhoewel ik hem wel wat instabiel vind. Met een beetje stevig beslag dendert hij al snel heen en weer. Het enige wat ik kan bedenken is dat je melk niet goed is of je boter tè zacht.

Niet denken, maar durven !

6

Re: Help ik word geschiffeld!!

Chris1970 schreef:

Ik ken het recept maar voeg er geen melk bij, zelf zou ik het eens zonder proberen en de bloem voeg ik er maar met kleine beetjes aan toe

Mmm tja ik ga het idd eens zonder proberen.

7

Re: Help ik word geschiffeld!!

Arinka schreef:

Ik heb deze mixer ook. Ik gebruik altijd roomboter (ongezouten) en de mixergarde. Voor bijna alles. Met de spatel wurm ik dan af en toe de boter los, want deze kom heeft wel de neiging de grondstoffen op te slokken. Ik ben er zelf erg tevreden over, alhoewel ik hem wel wat instabiel vind. Met een beetje stevig beslag dendert hij al snel heen en weer. Het enige wat ik kan bedenken is dat je melk niet goed is of je boter tè zacht.

Dat aan de kom kleven vind ik idd dus ook wel, maar even de spatel erdoor en doormixen.

De melk is prima qua datum en het volle. Boter te zacht kan dat ??. Laatst met botercreme extra mijn boter in een andere kom met handmixer zalfig geklopt en toen beetje voor beetje door de banketbakkers room gedaan toen ging het beter.