Onderwerp: Progrestaart (Hazelnootschuimtaart)
Omdat mij gevraagd werd om het recept van deze taart, zal ik hem even plaatsen:
voor de schuimbodems:
6 eiwitten
300 gram suiker
50 gram maizena
200 gram fijngemalen hazelnoten
Teken op bakpapier 3 vierkanten van ongeveer 22 bij 22. Klop de eiwitten met de helft van de suiker zeer stijf. Doe er op het laatst de overige suiker en de maizena bij. Spatel er daarna de gemalen hazelnoten door. Spuit hier de vierkanten van het centrum uit mee vol en egaliseer. Bak ze in een oven van 125 graden C. in 1.5 tot 2 uur gaar. Draai de oven uit en laat ze met de deur open nadrogen.
Voor de vulling:
250 ml slagroom
3 scheppen suiker
2 kopjes espresso (vers gezet of van espressopoeder)
3 druppels hazelnootaroma
100 gram mix voor botercr
oeps! weer zo'n recept dat door de migratie verminkt is. Gelukkig staat ie ook nog op de site zelf:
http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … grestaart/
Groetjes, Jozien.