1

Onderwerp: Banketbakkersroom

Ik heb een vraagje.
Ik heb gisteren een taart gemaakt en als vulling had ik BBR en chocolademousse.
De mouse ging goed maar heb echt met de BBR gevochten om het redelijk goed erop te krijgen.
Ik trok de hele taart kapot met het erop smeren.
Ik merkte ook dat het niet goed te smeren was .
Wat heb ik fout gedaan.

Wie helpt hiermee.

2

Re: Banketbakkersroom

Misschien in een spuitzak doen.

"You may be only one person in the world,
but you may also be the world to one person."

3

Re: Banketbakkersroom

Heb je de bbr zelf gemaakt? Ik heb dat nl met de zelfgemaakte. Deze is wel lekkerder maar ook compacter dan de bbr van poeder

4

Re: Banketbakkersroom

Ik had in de winkel van die mix gekocht en daar moest nog water bij.
Verder niks maar hij wordt dan te dik om nog te kunnen vullen.
En de spuitzak heb ik eigenlijk niet overna gedacht.
Zal het voor ons zelf toch niet meer gebruiken.
Mijn man vind het niet lekker

5

Re: Banketbakkersroom

hoe sneller je mixt hoe compacter de bbr wordt.
ik mix zelf 3 minuten standje 2/3 en dan is het erg goed te doen nog. als ik hem te lang laat staan of te lang doormix wordt het een erg compacte massa en dus idd lastig smeerbaar (wel perfect om mee te bakken in de oven)

andere optie is slagroom toevoegen om het dunner te maken (vindt het zelf dan ook lekkerder worden)

N-Joy Cakes

6

Re: Banketbakkersroom

oke dan zal ik dat fout gedaan hebben.
Ik heb hem op de hoogste stand gemixt.
Kon er niks van vinden,dus dat zal fout gegaan zijn.
Maar dan weet ik dat voor de volgende keer.
Dank je wel

7

Re: Banketbakkersroom

Mag ik het recept van van de taart met bbr en chocolademous?
Lijkt me erg lekker namelijk!

8

Re: Banketbakkersroom

Mag ik het recept van van de taart met bbr en chocolademous?
Lijkt me erg lekker namelijk!

9

Re: Banketbakkersroom

tanja82 schreef:

Ik had in de winkel van die mix gekocht en daar moest nog water bij.
Verder niks
maar hij wordt dan te dik om nog te kunnen vullen.
En de spuitzak heb ik eigenlijk niet overna gedacht.
Zal het voor ons zelf toch niet meer gebruiken.
Mijn man vind het niet lekker

er moet ook boter bij hè? :P

10

Re: Banketbakkersroom

Ik klop hem altijd met de hand en dan is hij qua dikte gelijk aan slagroom. In de koelkast stijft hij dan pas op. Is heel goed mee te vullen.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

11 Laatst bewerkt door Jultie (11-01-2011 09:25)

Re: Banketbakkersroom

Poffertje schreef:
tanja82 schreef:

Ik had in de winkel van die mix gekocht en daar moest nog water bij.
Verder niks
maar hij wordt dan te dik om nog te kunnen vullen.

er moet ook boter bij hè? :P

:nooo  Nee hoor, bij BBR van Oetker hoeft alleen maar water te worden toegevoegd.

~ Never waste a good crisis... ~

12

Re: Banketbakkersroom

Ik gebruik ook de bbr mix, en inderdaad na het maken wordt hij erg stevig. mijn tip is koop bij de AH van die kant en klare slagroom in pot en roer dit erdoor heen.
Wat krijg je dan een heerlijke bbr die goed smeerbaar is.
Voor de zekerheid werk ik altijd met een dijkje. ik neem geen risico

Ik krijg altijd reacties op mijn bbr dat hij zo lekker is.

Groetjes Yvonne

13

Re: Banketbakkersroom

Poffertje schreef:
tanja82 schreef:

Ik had in de winkel van die mix gekocht en daar moest nog water bij.
Verder niks
maar hij wordt dan te dik om nog te kunnen vullen.
En de spuitzak heb ik eigenlijk niet overna gedacht.
Zal het voor ons zelf toch niet meer gebruiken.
Mijn man vind het niet lekker

er moet ook boter bij hè? :P

Je bent denk in de war met bc (botercreme)
bbr= banketbakkersroom

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

14

Re: Banketbakkersroom

dudoky schreef:

Ik gebruik ook de bbr mix, en inderdaad na het maken wordt hij erg stevig. mijn tip is koop bij de AH van die kant en klare slagroom in pot en roer dit erdoor heen.
Wat krijg je dan een heerlijke bbr die goed smeerbaar is.
Voor de zekerheid werk ik altijd met een dijkje. ik neem geen risico

Ik krijg altijd reacties op mijn bbr dat hij zo lekker is.

Groetjes Yvonne

Ga ik ook eens proberen   :)

15

Re: Banketbakkersroom

Of gewoon de bbr pas maken vlak voordat je gaat vullen, dan is hij niet te dik  :thumb:

Groetjes Melanie

16

Re: Banketbakkersroom

Kun je de mix ook aanmaken met alleen slagroom (dus de water vervangen door slagroom), of is dat niet lekker? Ik wil het steeds nog eens proberen, maar vind het toch te zonde om alles weg te moeten knikkeren.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

17

Re: Banketbakkersroom

Esther68 schreef:
dudoky schreef:

Ik gebruik ook de bbr mix, en inderdaad na het maken wordt hij erg stevig. mijn tip is koop bij de AH van die kant en klare slagroom in pot en roer dit erdoor heen.
Wat krijg je dan een heerlijke bbr die goed smeerbaar is.
Voor de zekerheid werk ik altijd met een dijkje. ik neem geen risico

Ik krijg altijd reacties op mijn bbr dat hij zo lekker is.

Groetjes Yvonne

Ga ik ook eens proberen   :)

hoi,
en dit heet dan zwitserse room  :  1 deel geklopte slagroom + 1 deel gele room.

ik noem dit kant en klare gele room poeder GEEN banketbakkers gele room.
Dit instant poeder is beslist geen banketbakkers kwaliteit.
Wij koken onze gele room vers met verse melk, eidooiers, klein stukje roomboter.
de basis is gemaakt van bloem,zetmeel, beetje zout, vannille en wat poederkleurstof.
Hiervan maak je met een gedeelte van de melk een papje,  suiker bij de melk,tegen de kook, en dan bij het het papje met eidooiers, doorroeren en kleine minuut doorkoken.
Dit is dan ook de kookmethode.

Dit strijkt ook moeilijker dan dat ( naar mijn mening, vieze instant poeder.
Maar deze kook gele room moet ook een poos rustig staan, dan verwerkt hij veel beter.

mpbart

18

Re: Banketbakkersroom

mpbart schreef:
Esther68 schreef:
dudoky schreef:

Ik gebruik ook de bbr mix, en inderdaad na het maken wordt hij erg stevig. mijn tip is koop bij de AH van die kant en klare slagroom in pot en roer dit erdoor heen.
Wat krijg je dan een heerlijke bbr die goed smeerbaar is.
Voor de zekerheid werk ik altijd met een dijkje. ik neem geen risico

Ik krijg altijd reacties op mijn bbr dat hij zo lekker is.

Groetjes Yvonne

Ga ik ook eens proberen   :)

hoi,
en dit heet dan zwitserse room  :  1 deel geklopte slagroom + 1 deel gele room.

ik noem dit kant en klare gele room poeder GEEN banketbakkers gele room.
Dit instant poeder is beslist geen banketbakkers kwaliteit.
Wij koken onze gele room vers met verse melk, eidooiers, klein stukje roomboter.
de basis is gemaakt van bloem,zetmeel, beetje zout, vannille en wat poederkleurstof.
Hiervan maak je met een gedeelte van de melk een papje,  suiker bij de melk,tegen de kook, en dan bij het het papje met eidooiers, doorroeren en kleine minuut doorkoken.
Dit is dan ook de kookmethode.

Dit strijkt ook moeilijker dan dat ( naar mijn mening, vieze instant poeder.
Maar deze kook gele room moet ook een poos rustig staan, dan verwerkt hij veel beter.

mpbart

Ik vind de bbr van poeder ook niet lekker idd, maar de zelfgemaakte is bij mij nog dikker dan pudding. Dus echt niet te spuiten of smeren. Wel lekker om zo op te eten  :9

19

Re: Banketbakkersroom

Almie schreef:
Poffertje schreef:
tanja82 schreef:

Ik had in de winkel van die mix gekocht en daar moest nog water bij.
Verder niks
maar hij wordt dan te dik om nog te kunnen vullen.
En de spuitzak heb ik eigenlijk niet overna gedacht.
Zal het voor ons zelf toch niet meer gebruiken.
Mijn man vind het niet lekker

er moet ook boter bij hè? :P

Je bent denk in de war met bc (botercreme)
bbr= banketbakkersroom

haha ja klopt :lol:

20

Re: Banketbakkersroom

Ik dacht al .

Maar ga het nog eens op een lagere stand proberen en kijken of het dan beter gaat.

Mijn vulling was BBR(1 laag) en chocolade mousse(1 laag).
Was wel lekker maar de BBR overheerste te erg vonden wij.

21 Laatst bewerkt door mpbart (12-01-2011 19:09)

Re: Banketbakkersroom

Esther68 schreef:
mpbart schreef:
Esther68 schreef:

Ga ik ook eens proberen   :)

hoi,
en dit heet dan zwitserse room  :  1 deel geklopte slagroom + 1 deel gele room.

ik noem dit kant en klare gele room poeder GEEN banketbakkers gele room.
Dit instant poeder is beslist geen banketbakkers kwaliteit.
Wij koken onze gele room vers met verse melk, eidooiers, klein stukje roomboter.
de basis is gemaakt van bloem,zetmeel, beetje zout, vannille en wat poederkleurstof.
Hiervan maak je met een gedeelte van de melk een papje,  suiker bij de melk,tegen de kook, en dan bij het het papje met eidooiers, doorroeren en kleine minuut doorkoken.
Dit is dan ook de kookmethode.

Dit strijkt ook moeilijker dan dat ( naar mijn mening, vieze instant poeder.
Maar deze kook gele room moet ook een poos rustig staan, dan verwerkt hij veel beter.

mpbart

Ik vind de bbr van poeder ook niet lekker idd, maar de zelfgemaakte is bij mij nog dikker dan pudding. Dus echt niet te spuiten of smeren. Wel lekker om zo op te eten  :9


help me te onthouden.

ik ga je wat van ons poeder sturen + werkwijze
dan kan je onze ECHTE BANKETBAKKERS ROOMPOEDER uitproberen.

groet   mpbart.

22

Re: Banketbakkersroom

En mpbart zouden wij als taartmutsen ook aan het Echte poeder kunnen komen?
Dat vind ik namelijk ook duizend maal lekkerder.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

23

Re: Banketbakkersroom

groothandel maar er zijn een miljoen soorten bbr poeder die allemaal anders smaken

24

Re: Banketbakkersroom

etmc schreef:

groothandel maar er zijn een miljoen soorten bbr poeder die allemaal anders smaken

Groothandel is wel leuk, maar ik heb geen pasje. En KvK wordt een beetje duur aangezien ik geen winst maak.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

25

Re: Banketbakkersroom

Kun je als je de bbr zelf maakt ook de melk vervangen voor slagroom zodat de bbr luchtiger blijft? Die van mij word ook altijd zo dik namelijk. Ik volg het recept altijd, maar zou het misschien ook kunnen dat het ook met wat minder bloem kan?