Esther68 schreef:dudoky schreef:Ik gebruik ook de bbr mix, en inderdaad na het maken wordt hij erg stevig. mijn tip is koop bij de AH van die kant en klare slagroom in pot en roer dit erdoor heen.
Wat krijg je dan een heerlijke bbr die goed smeerbaar is.
Voor de zekerheid werk ik altijd met een dijkje. ik neem geen risico
Ik krijg altijd reacties op mijn bbr dat hij zo lekker is.
Groetjes Yvonne
Ga ik ook eens proberen 
hoi,
en dit heet dan zwitserse room : 1 deel geklopte slagroom + 1 deel gele room.
ik noem dit kant en klare gele room poeder GEEN banketbakkers gele room.
Dit instant poeder is beslist geen banketbakkers kwaliteit.
Wij koken onze gele room vers met verse melk, eidooiers, klein stukje roomboter.
de basis is gemaakt van bloem,zetmeel, beetje zout, vannille en wat poederkleurstof.
Hiervan maak je met een gedeelte van de melk een papje, suiker bij de melk,tegen de kook, en dan bij het het papje met eidooiers, doorroeren en kleine minuut doorkoken.
Dit is dan ook de kookmethode.
Dit strijkt ook moeilijker dan dat ( naar mijn mening, vieze instant poeder.
Maar deze kook gele room moet ook een poos rustig staan, dan verwerkt hij veel beter.
mpbart