1

Onderwerp: DRINGEND Ricotta ipv mascarpone?

Hallo,

Ik moet voor een vulling aangevette slagroom maken, maar heb net gemerkt dat ik geen mascarpone of roomkaas in huis heb  :grr:  Stom, stom, stom! Nu heb ik mijn koelkast uitgespit en gezien dat ik wel ricotta heb. Aangezien dit soms ook in desserts gebruikt wordt, vroeg ik mij af of dit in de plaats van de mascarpone gebruikt kan worden?

Groetjes van Natascha!

2

Re: DRINGEND Ricotta ipv mascarpone?

Is een heel ander produkt met een heel andere smaak, wat wil je er precies mee gaan doen?

Kun je je recept niet aanpassen? ricotta is bijv. lekker met stukjes bigaureax of pure of witte choco.

3

Re: DRINGEND Ricotta ipv mascarpone?

Ondertussen zul je het wel opgelost hebben, maar hopelijk niet met ricotta, hahaha! Mascarpone is roomkaas en ricotta  bevat maar 5 % vet en is bovendien licht korrelig van structuur, mascarpone is heel zacht en smeuiig, net als slagroom dus...
Ricotta is ook heerlijk hoor; maar wat Theodora zegt; met bigareaux en/of chocolade (cassata siciliana, hmmmmmm......)

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

4

Re: DRINGEND Ricotta ipv mascarpone?

Bedankt voor de info! Ik heb inderdaad toch maar niks met de ricotta gedaan  :nooo  Heb banketbakkersroom gemaakt!

Groetjes van Natascha!

5

Re: DRINGEND Ricotta ipv mascarpone?

ook lekker!! :)

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...