1

Onderwerp: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

Er zit nu 45 minuten een blanda 20 cm in mijn oven
Net met sateprikker gekeken en helemaal nat dus de binnenkant is nog helemaal vloeibaar
Hij ziet er prachtig uit van de buitenkant wat te doen???

Groetjes, Jessica
Taaartjes

2 Laatst bewerkt door Taaartjes (06-04-2011 17:04)

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

o ja hij staat op 160 graden
het beslag keurig 10 minuten heerlijk luchtig geklopt

Groetjes, Jessica
Taaartjes

3

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

:think:  da's raar :Y

het enige wat je kunt doen is staan laten lijkt me; hij is nu blijkbaar echt nog niet gaar

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

moet ik de temp omlaag zetten?
de bovenkant is bijna een cm boven de rand en die vind het niet meer zo lekker in de oven volgens mij  :s

Groetjes, Jessica
Taaartjes

5

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

tsja, kun je doen, maar dan wordt ie niet gaarder van denk ik

:think: ik bak altijd 45 min op 150 hetelucht en dan istie echt wel gaar.
Was het beslag goed? (heb je 10min geklopt, totdat het lichtgele pieken waren?)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

hij wordt al beter van binnen  :D
Hoop dat ie helemaal gaar gaat worden!

Ja hij was super geklopt en was helemaal trots en blij toen ie de oven in ging....
Nog heel even geduld dus

Groetjes, Jessica
Taaartjes

7

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

nu golft de bovenkant helemaal...  :(

Groetjes, Jessica
Taaartjes

8

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

dan istie wat ingezakt, omdat je de deur open gedaan hebt; is niet zo erg
rustig afwachten :Y
Wanneer de zijkanten loskomen van de vorm is je biscuit echt gaar :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

ik heb hem eruit gehaald na 65 minuten
de sateprikker was nu helemaal schoon
hoop dat ik er goed aan gedaan heb
Net met prikken uit de oven voelde het midden wel raar maar de sateprikker is schoon... dus gaar of toch niet?
Hoe lang moet ik wachten met doorsnijden?

Groetjes, Jessica
Taaartjes

10

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

ik zou 'm wel helemaal laten afkoelen, anders trek je de biscuit kapot denk ik

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

ik heb hem omgekeerd en hij ziet er geweldig uit... nu de binnenkant nog  :/
ik ga hem laten afkoelen en dan hoooooop ik dat hij goed is!!
Bedankt voor jullie meehelpen en meedenken!  :thumb:

Groetjes, Jessica
Taaartjes

12

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

moet ik de volgende keer toch anders de temp instellen?
ik heb nu 150/160 graden gebakken in 60 minuten
dat moet toch goed zijn lijkt me?

Groetjes, Jessica
Taaartjes

13

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

ik heb dat ook vaak met de wat grotere blada's, ik laat ze dan langer bakken.
Lees verder effe mee.

Groetjes Jolanda

Met vriendelijke groet
Jolanda

14

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

hoelang bak je ze dan? en zijn ze dan gaar als je zo opensnijdt of heb je weleens een misser?

Groetjes, Jessica
Taaartjes

15

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

hij is GAAR!!  :D  :D  :D  :D  :D
pfff gelukkig!

Groetjes, Jessica
Taaartjes

16

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

:D die koelt snel af :Y  ;)

fijn dat het gelukt is :thumb:  elke oven is anders :s , misschien moet de oven van jou ietsje hoger? of oplopend bakken? las laatst ook iemand die juist aflopend bakt, dus tsja, vele meningen :s
Het belangrijkste: hij is gelukt :D

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

17

Re: HELP Binnenkant nog helemaal vloeibaar

Ik heb de eerste keer met mijn 20 cm blanda ook zelke problemen gehad.Heb er 2 verknald voordat ik de goede temp en tijd gevonden had.Ik bak ze nu 60 minuten op 150 graden terwijl ik mijn gewone pannen op laat lopen van10 min 125,10 min 150 en 15 op 175 graden.Nogal een verschil dus.

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/