Onderwerp: mangomousse
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 mango's
1 citroen
1 eetlepel griessuiker
2 blaadjes gelatine
4 eiwitten
1 mespunt zout
Schil 2 mango's, haal het vruchtvlees van de kern en doe het in een keukenblender. Doe er het sap van de citroen bij en de suiker. Mix alles tot een homogene massa. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Pers het overtollige water uit tussen uw vingers, leg ze in een kleine pan, doe er 2 eetlepels warm water bij en laat op een heel zacht vuurtje en onder voortdurend roeren oplossen. Giet de mangopuree over in een kom. Doe er de opgeloste gelatine onder en roer goed.
Doe het zout bij de eiwitten en klop ze op. Meng ze heel voorzichtig en beetje bij beetje onder de mangopuree. Zet de mousse minstens 6 uur in de koelkast tot ze goed koel en opgesteven is.