1

Onderwerp: botercreme (mix)

Vraagje,

Hoe krijgen jullie botercreme goed zacht en egaal?
Er blijven bij mij klontjes in zitten, hoe lang ik ook meng.
De smaak is wel lekker trouwens, maar doordaat het ietwat korrelig blijft, blijft het niet goed zitten met smeren.

I may not be perfect, but i'm always me

2

Re: botercreme (mix)

De boter op kamertemperartuur en lang mixen.

3

Re: botercreme (mix)

miekido schreef:

De boter op kamertemperartuur en lang mixen.

Ja, de boter eerst minimaal 5 minuten op de hoogste snelheid mixen (liefst nog langer) en dan pas de mix toevoegen. Na het toevoegen van de mix nog een aantal minuten op de hoogste snelheid mixen. Dan moet het goed gaan!

Dat is toch een TAART waard!

4

Re: botercreme (mix)

ok tnx, ga ik het eens met jullie tips proberen.
eerst goed op kamer temp.
eerst de boter mixen en dan pas mix erbij.

I may not be perfect, but i'm always me

5

Re: botercreme (mix)

Ik laat mijn boter zacht (niet smelten) worden in de magnetron. Maar dan nog mix ik deze een minuut of 7 voordat ik de mix erbij doe. De boter moet nl echt zalvig worden voordat de mix erbij gaat  :Y

6

Re: botercreme (mix)

Heb je ook de mix en poedersuiker door een dunne zeef gedaan?
Voor de eerste keer deed ik dat ook niet en had toen ook klonters. Ik hoop dat je hiermee wat kunt, verder zou ik het niet weten, gebruik de mix zelden.

7

Re: botercreme (mix)

De mix hoef je niet persé te zeven, maar de poedersuiker inderdaad wel!  :Y

Dat is toch een TAART waard!

8

Re: botercreme (mix)

Ja, doe ik altijd, beide eigenlijk zeven.
Was ook echt de boter wat korrelig bleef.
Binnenkort moet ik weer een taartje maken, dan probeer ik bovenstaande tips uit.

Super, dank jullie wel allemaal.

I may not be perfect, but i'm always me

9

Re: botercreme (mix)

Ik gooi het even over een heel andere boeg: welke boter heb je gebruikt?

Say YES with joy. Say NO without fear.

10

Re: botercreme (mix)

Temperatuurverschil tussen boter en gekoelde mix kan ook voor de klonten zorgen.