1

Onderwerp: biscuit zakt in...

hey,

ik heb een vraagje, er staan nu 2 kleine taartjes in de oven, maar nu zakken ze in het midden in, de randen staan nog wel netjes...

weten jullie hoe dat kan??

x

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

2

Re: biscuit zakt in...

is de oven open geweest?

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

3

Re: biscuit zakt in...

nee juist niet....

en tis er maar 1tje, mijn pme bakpan, die is ingezakt in het midden, mijn "gewone" ovenschaaltje niet....

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

4

Re: biscuit zakt in...

niemand een idee??

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

5

Re: biscuit zakt in...

Wat voor oven heb je? Staan ze naast of boven elkaar?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

6

Re: biscuit zakt in...

hoi,

ik heb een hete lucht oven..ze staan naast elkaar..

met grotere heb ik nog geen 1 keer zo'n 'gat' erin gehad...

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

7

Re: biscuit zakt in...

Mmmm... ik weet het ook niet....

Misschien toch het verschil van bakvormen? Ik weet wel dat ik met mijn springvormen de temperatuur altijd hoger moet zetten dan bij de PME vormen. Anders zou ik het ook niet weten  :/

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: biscuit zakt in...

als je taart al inzakt in de oven, is of de deur open geweest of je temperatuur staat te hoog :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: biscuit zakt in...

de deur is zeker te weten niet open geweest,
dus dan toch te hoge temperatuur...

moet je voor kleinere bakvormen een lagere temperatuur aanhouden...?

*zich nu heel blond voelt* :o

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

10

Re: biscuit zakt in...

misschien veel te lang gemixt ? Je kan een beslag ook overmixen, dan gaat het gebak heel hard rijzen en nadien terug inzakken.

11

Re: biscuit zakt in...

dan zou mijn andere ook in moeten zakken...en dat was niet het geval, die was gewoon goed...

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

Re: biscuit zakt in...

lees even mee want ik heb nu net een biscuit gebakken en idd ook in het midden ingezakt. heb de oven pas open gedaan na 30 minuten om te kijken of hij al gaar was en dat was niet dus totaal 40 minuten erin gezeten, heb de tempratuur opgevoerd van 135 gr. tot 175 graden. recept hiet vandaan.
is deze bakpan
http://www.deleukstetaartenshop.nl/bakv … p-724.html

ga vanmiddag nog een keer proberen. wel gerezen dat was de vorige keer weer niet  :lol:  :lol:
http://i54.tinypic.com/33yq9md.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-6C8OE8IE.jpg

Liefs Miranda

13

Re: biscuit zakt in...

Ik zet de oven 13 min op 150gr dan
13 min op 165 gr en
13 min op 175 gr

Hoop  dat je hier wat aan heb
Niet tussendoor openen
Dit heb ik van deze site
Werkt perfect

14

Re: biscuit zakt in...

kaffapower schreef:

Ik zet de oven 13 min op 150gr dan
13 min op 165 gr en
13 min op 175 gr

Hoop  dat je hier wat aan heb
Niet tussendoor openen
Dit heb ik van deze site
Werkt perfect

De eieren mogen niet te koud zijn
(Ik doe ze even in een pannetje warm water)

15

Re: biscuit zakt in...

Ik bak altijd op ongeveer 175°C en de biscuit zit tussen 25 en 35 minuten in de oven, afhankelijk van het formaat.