Onderwerp: biscuit zakt in...
hey,
ik heb een vraagje, er staan nu 2 kleine taartjes in de oven, maar nu zakken ze in het midden in, de randen staan nog wel netjes...
weten jullie hoe dat kan??
x
X Sam
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » biscuit zakt in...
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hey,
ik heb een vraagje, er staan nu 2 kleine taartjes in de oven, maar nu zakken ze in het midden in, de randen staan nog wel netjes...
weten jullie hoe dat kan??
x
is de oven open geweest?
nee juist niet....
en tis er maar 1tje, mijn pme bakpan, die is ingezakt in het midden, mijn "gewone" ovenschaaltje niet....
niemand een idee??
Wat voor oven heb je? Staan ze naast of boven elkaar?
hoi,
ik heb een hete lucht oven..ze staan naast elkaar..
met grotere heb ik nog geen 1 keer zo'n 'gat' erin gehad...
Mmmm... ik weet het ook niet....
Misschien toch het verschil van bakvormen? Ik weet wel dat ik met mijn springvormen de temperatuur altijd hoger moet zetten dan bij de PME vormen. Anders zou ik het ook niet weten
als je taart al inzakt in de oven, is of de deur open geweest of je temperatuur staat te hoog
de deur is zeker te weten niet open geweest,
dus dan toch te hoge temperatuur...
moet je voor kleinere bakvormen een lagere temperatuur aanhouden...?
*zich nu heel blond voelt*
misschien veel te lang gemixt ? Je kan een beslag ook overmixen, dan gaat het gebak heel hard rijzen en nadien terug inzakken.
dan zou mijn andere ook in moeten zakken...en dat was niet het geval, die was gewoon goed...
lees even mee want ik heb nu net een biscuit gebakken en idd ook in het midden ingezakt. heb de oven pas open gedaan na 30 minuten om te kijken of hij al gaar was en dat was niet dus totaal 40 minuten erin gezeten, heb de tempratuur opgevoerd van 135 gr. tot 175 graden. recept hiet vandaan.
is deze bakpan
http://www.deleukstetaartenshop.nl/bakv … p-724.html
ga vanmiddag nog een keer proberen. wel gerezen dat was de vorige keer weer niet
Ik zet de oven 13 min op 150gr dan
13 min op 165 gr en
13 min op 175 gr
Hoop dat je hier wat aan heb
Niet tussendoor openen
Dit heb ik van deze site
Werkt perfect
Ik zet de oven 13 min op 150gr dan
13 min op 165 gr en
13 min op 175 grHoop dat je hier wat aan heb
Niet tussendoor openen
Dit heb ik van deze site
Werkt perfect
De eieren mogen niet te koud zijn
(Ik doe ze even in een pannetje warm water)
Ik bak altijd op ongeveer 175°C en de biscuit zit tussen 25 en 35 minuten in de oven, afhankelijk van het formaat.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » biscuit zakt in...
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.