1 Laatst bewerkt door Hertje (28-03-2011 12:06)

Onderwerp: Appel-kaneelmuffins

Simpel, snel en smullen: appel-kaneelmuffins.  :9 

http://i55.tinypic.com/2ylmc80.jpg

Ze smaken heerlijk fris en zijn altijd een succes. :)
Er wordt dan ook regelmatig naar het recept gevraagd.

Schil 2 à 3 appels (Elstar en/ of goudreinet) en snijd ze in (kleine) blokjes.
Meng 2 flinke theelepels kaneel en een zakje vanillesuiker door de appelblokjes. Laat even (afgedekt) staan terwijl je het beslag maakt.

Neem een basisbeslag voor 12 muffins of cc’s. Voeg er amandel- of rumessence aan toe.
Kan b.v. met het recept van Nigella, een pak muffinmix van dr. Oetker, etc.

Schep het appel/kaneelmengsel voorzichtig door het beslag.
(Wil je een egalere bovenkant? Houd dan een deel van het beslag zonder appelblokjes achter en doe dat bovenop in je caisses)

Ik bak op dezelfde temperatuur (hetelucht) als bij het basis-beslagrecept, maar dan een paar minuutjes langer.

Tip: Ze zijn extra lekker met een toef kaneelbc erop :P

Smul ze!

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

2

Re: Appel-kaneelmuffins

hmmm..  :)
Dat zijn toch dezelfde als op het freubelnamiddagje eind vorig jaar bij jou? Die waren heerlijk!!

3 Laatst bewerkt door Hertje (28-03-2011 12:09)

Re: Appel-kaneelmuffins

Dafje schreef:

hmmm..  :)
Dat zijn toch dezelfde als op het freubelnamiddagje eind vorig jaar bij jou? Die waren heerlijk!!

Klopt, dat waren deze met daarop een toefje kaneelbc. :P

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

4

Re: Appel-kaneelmuffins

Ze zijn erg lekker! maar in siliconen worden ze erg vochtig... in papier niet maar hoe dan ook heerlijk!

my favorite cake is.... delicious!