Onderwerp: Appel-kaneelmuffins
Simpel, snel en smullen: appel-kaneelmuffins.
Ze smaken heerlijk fris en zijn altijd een succes.
Er wordt dan ook regelmatig naar het recept gevraagd.
Schil 2 à 3 appels (Elstar en/ of goudreinet) en snijd ze in (kleine) blokjes.
Meng 2 flinke theelepels kaneel en een zakje vanillesuiker door de appelblokjes. Laat even (afgedekt) staan terwijl je het beslag maakt.
Neem een basisbeslag voor 12 muffins of cc’s. Voeg er amandel- of rumessence aan toe.
Kan b.v. met het recept van Nigella, een pak muffinmix van dr. Oetker, etc.
Schep het appel/kaneelmengsel voorzichtig door het beslag.
(Wil je een egalere bovenkant? Houd dan een deel van het beslag zonder appelblokjes achter en doe dat bovenop in je caisses)
Ik bak op dezelfde temperatuur (hetelucht) als bij het basis-beslagrecept, maar dan een paar minuutjes langer.
Tip: Ze zijn extra lekker met een toef kaneelbc erop
Smul ze!