1

Onderwerp: Dunne ganache, Help!?

Hoi allemaal,

Ik ben dus bezig met een prinsessentaart en die zou ik afsmeren met witte ganache. Nu had ik mij een beetje vergist in de verhouding maar toen ik hem uit de koeling haalde vanochtend leek hij prima. Nu ben ik hem er op aan het smeren en nu lijkt het wel erg aan de dunne kant! Ik heb de taart weer in de koeling gezet om te kijken of het verder stolt maar zo niet... kan dat kwaad voor het bekleden?

Ik hoop dat iemand me kan helpen!

Groetjes Marielle

Re: Dunne ganache, Help!?

Welke verhouding heb je gebruikt en welke witte chocolade?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Dunne ganache, Help!?

Ik gooi er soms ook wat "klopfix" doorheen, maakt het ook net wat steviger....

4

Re: Dunne ganache, Help!?

L4a schreef:

Ik gooi er soms ook wat "klopfix" doorheen, maakt het ook net wat steviger....

dat is....als je hem opklopt natuurlijk :think:

5

Re: Dunne ganache, Help!?

Verhouding bij witte ganache is 1 deel slagroom op 2 delen chocola om ´m te overgieten. Om te smeren als het helemaal is afgekoeld zal je ietsjes meer slagroom nodig hebben. Als je ´m al de hele nacht in de koelkast hebt gehad zal het er nu niet verder in opstijven.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: Dunne ganache, Help!?

De verhouding heb ik die van donkere chocolade gedaan...

Ik heb de volgende oplossing bedacht: Overtollig ganache afgeschraapt, nieuwe ganache gemaakt en eroverheen gedaan. Nu maar hopen dat ze niet smelt!

Re: Dunne ganache, Help!?

Hoi,

Misschien kun je er nog een laagje over heen doen.
Succes ermee, ik gebruik altijd:
    * Voor een glanslaag over je taart: 1 deel slagroom en 3 delen witte chocolade. Bij mijn taarten gaat dit altijd goed.
Dit heb ik geleerd van een ervaren patisseur in mijn opleiding. Misschien ook een goede tip voor jou?