Onderwerp: sinaasappel-limoen gelei-vulling
Dit recept stond in de "boodschappen", nr 8. Heb 't gisteravond gemaakt en 't lijkt me een welkome afwisseling in de taartvullingen!
Wat heb je nodig?
1 sinaasappel
10 blaadjes gelatine
100 ml water
250 gr. suiker
4 eetl. maizena
1 eetl. limoensap
poedersuiker
Sinaasappel schoonborstelen, schil raspen en daarna de sinaasappel uitpersen.
De gelatineblaadjes weken in koud water en een schaal of vorm (in dit geval lijkt 't me makkelijk om de taartvorm te gebruiken die je voor je taart gebruikt!) bekleden met huishoudfolie.
Water met de suiker en sinaasappelrasp aan de kook brengen. Goed roeren en doorkoken tot de suiker is opgelost. Meng de maizena met de sinaasappelsap. Goed roeren zodat er geen klontjes meer zijn. Roer dit door het suikermengsel en laat nog ongeveer 5 min inkoken. Pan van 't vuur halen en even laten afkoelen.
Dan de limoensap en de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen, even goed doorroeren en dan in je schaal of vorm gieten. (advies van 't recept is om dit niet dikker dan 2 cm te doen) Het geheel minimaal 3 uur laten opstijven in de koelkast.
(bij mij was de laag ong. 1 cm en was na een goed half uur al stijf genoeg)