1 Laatst bewerkt door poohbeer (20-03-2011 12:43)

Onderwerp: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

Hoi Meiden,

Ik heb een nieuwe oven...heel fijn dacht ik! Mooi groot (90cm).
Ja allemaal super...tot ik gisteren biscuits ging bakken....

Normaal zette ik mijn oven op de conventionele ovenstand en bakte ik 15 min op 130, 15 min op 145 en 15 minuten op 160 graden. Super ging dat.
Nu had ik na 20 minuten al een te donkere taart....terwijl ik hem op dezelfde ovenstand heb staan.

Heeft iemand hier dezelfde oven en kan diegene mij vertellen hoe de biscuits gebakken worden zonder donker te kleuren?

2

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

Sommige ovens verwarmen voor mbv het grilelement. Als je dan je temperatuur hoger zet gaat ie dus tegelijk ook grillen en wordt je bovenkant te donker. Als dat bij jou niet zo is, dan zou ik er een oventhermometer in zetten om te kijken wat de echte temperatuur is, want misschien wordt ie gewoon veel heter dan op de knop staat.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

Ja dat dacht mijn man ook, maar wat ik vergeten ben te zeggen hier:
stokbroodjes gaan wel goed...220 graden 8 minuten.....
Dus waar zit t verschil (zelfde ovenstand ofcourse)

4

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

ik heb een etna 1926, ook 90 breed en heb er behalve conventioneel (boven en onder) ook hetelucht functie op, heb je dat ook? Het gaat fantastisch, op 160gr en 30min....

Groetjes, Dorothea.

5

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

Hey Doro.

Ik heb ook hetelucht erop...mm...zal ik dat eens gaan proberen.
Thanks! Ook voor de fondant weer  :thumb:

6

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

poohbeer schreef:

Ja dat dacht mijn man ook, maar wat ik vergeten ben te zeggen hier:
stokbroodjes gaan wel goed...220 graden 8 minuten.....
Dus waar zit t verschil (zelfde ovenstand ofcourse)

Maar dan verhoog je dus niet tussentijds de temperatuur.........

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

[move]--> Keuken- en andere apparatuur

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Nieuwe oven...HELP...ETNA 1988 VWRVS

wij hebben ook een etna.. Omdat onze oude oventje bijna letterlijk uit elkaar viel! maar in me oude oventje had ik altijd torenhoge biscuits! Daar was ik altijd zo trots op! en in deze oven elke keer weer zaken ze weer in.. Terwijl ze wel goed gaar zijn  :grr:  dus soms mis ik het oude oventje enorm.. :Y