Onderwerp: waarom zakt mijn cake in?
waarom zakt mij cake in?
ligt het aan het bloem of ergens anders aan?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » waarom zakt mijn cake in?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
waarom zakt mij cake in?
ligt het aan het bloem of ergens anders aan?
Als je wat meer info geeft, kun je ook betere antwoorden krijgen......
welk recept voor het beslag, welke bakvorm, grootte, welke temp en hoelang in de oven etc etc..............
200 gram boter, bloem, suiker
scheutje melk 3 eieren bakpoeder en vanillesuiker
160 graden 75 minuten en in een vake blik
Hoe lang geklopt, welke stand, gespateld er doorheen of alles bij elkaar gemikt?
Allemaal dingen die (zouden kunnen) helpen bij het oplossen van dit 'mysterie'.....
Ook nog... hoevéél bloem, hoevéél suiker......
uhhhh wat is een vake blik?
Vast een cakeblik?
standaard cake recept lijkt me,
200 g boter, 200 g bloem, 200 g suiker ga ik even vanuit.
en bij cake kun je toch gewoon mixen, hoef je toch niet te 'vouwen' dacht ik..
misschien temperatuur van de oven iets te hoog....
verder geen idee...
Vast een cakeblik?
tja, nu je het zegt..............
het is idd een cakeblik
licht het aan patentbloem tarwe?
Aan patentbloem kan het niet liggen, dat is gewoon goed...
Waar heb je het recept vandaan?
Het kan zijn dat je oven gewoon te heet staat. Zeker omdat er bakpoeder inzit kan het zijn dat het eerst enorm rijst en daarna de lucht niet vast kan houden.
Persoonlijk vind ik bakpoeder in zo'n standaardrecept ook absoluut overbodig...
Of je cake was nog niet gaar toen je hem eruit haalde... als 75 minuten staat betekent dat dat het een richtlijn is. Dus het houdt in dat je na 65 minuten eens gaat kijken of hij al gaar is en iedere 5-10 minuten weer even gaat kijken.
de cake is van Wikipedia.
de cake heeft er 75 minuten ingezeten.
en de deur is niet opgedaan tijdens het bakken.
Dat maakt bij cake niet zoveel uit en dat is ook niet wat ik zeg...
Iedere oven werkt anders, dus 75 minuten wil niet per definitie zeggen dat hij dan ook klaar is. Het is een richtlijn, zoals ik al zei
Op wikipedia staat dat je de boter met suiker moet roeren, dat klopt niet. Je moet de boter met de suiker helemaal wit en luchtig kloppen. Dan één voor één de eitjes erdoor kloppen (4 eieren of 3 en 50 ml melk) en dus niet roeren.
Dan bloem zeven en erbij, even kloppen en dan bakken.
Ik denk dat het bij jou met de boter is misgegaan...
en dat zonder bakpoeder????
Ja
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » waarom zakt mijn cake in?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.