1

Onderwerp: HUH!???? hij gaat scheef :s

Ik ben biscuitmix aan het bakken......en dat is nu de 5e x ofzo...
In een rechthoekige vorm.
Het zag er allemaal mooi uit, het ging allemaal geleidelijk aan omhoog in de oven...
En nu piepte de oven na 35 minuten dat hij klaar was en toen ik ging kijken was er links een gigantische bult en rechts een deuk, ik snap er niks van...het ging zo mooi geleidelijk en nu is hij helemaal scheef :s

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Misschien heb je een erg krachtige ventilator in je oven. Ik zou hem even 180 graden draaien :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Misschien heb je een erg krachtige ventilator in je oven. Ik zou hem even 180 graden draaien :)

Volgens mij word ik gek  :grr:  Loop ik naar de oven om hem even te draaien op jou advies.....
IS alles plat  :s  Snap er geen bal van!!!!

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

En weet je zeker dat je een half uur hebt gewacht voor je de oven de eerste keer opendeed?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Heb de oven helemaal niet open gehad!!! ik zag het door het raampje

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

En hoe heet staat je oven?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

150 graden, ik kan alleen kiezen 150 of 175 en er stond 160 voor hetelucht, dus dacht ik, kan ik beter 150 doen....

Dat doe ik altijd  :o

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Dan weet ik het ook niet.... misschien niet goed genoeg geklopt??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Of misschien was de zak met mix niet homogeen gemengd...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

heb 8 minuten met de keukenmachine op hoogste stand gemixt....en erna nog 2 minuten langzaam

Heb wel vanille essence toegevoegd...weet niet of dat het kan zijn??

Nu voelt de taart heel raar....het bovenste laagje ligt er ahw los bovenop, zo lekker gerimpeld....

Deze oven is sowieso niet mijn grootste vriend, die zat al in de keuken toen we het huis kochten, zo'n klein combi mormel!

Maar mijn eigen trouwe oven staat op zolder en om nou elke 5 minuten 2 trappen op en af te rennen..... :o

11

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Ik bak niet (meer) met oplopende temp, maar alles op 145º. (Maar dat is natuurlijk per oven verschillend). Dat zorgt bij mij voor regelmatiger omhoogkomen.

mmmm.... zo'n losliggend bovenlaagje heb ik de laatste tijd ook steeds vaker. Geen idee waarom, ik doe niks anders  :s

Ik lees even mee.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

12 Laatst bewerkt door Elisabeth_Verheyden (17-03-2011 12:59)

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Ik heb een paar weken geleden op tv iets gezien, ik heb het gebrobeerd, en het lukte heel goed. maar hoe moet ik dat uileggen???  :s

als je je deeg in de vorm doet, strijk je met een spatel of de achterkant van je lepel, het deeg van het midden uit een beetje omhoog naar de zijkant toe dat je deeg eigenlijk wat tegen je zijkant plakt, maar dan zal heel je beslag tegelijkertijd omhoogkomen en niet hier wel, en daar niet. hopelijk snap je wat ik bedoel.  :/

aan de oven ligt het niet denk ik. je moet mijn oven eens zien. zo'n klein mormel met vanboven en vanonder reuze warmte elementen! :grr:

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

13

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Elisabeth_Verheyden schreef:

Ik heb een paar weken geleden op tv iets gezien, ik heb het gebrobeerd, en het lukte heel goed. maar hoe moet ik dat uileggen???  :s

als je je deeg in de vorm doet, strijk je met een spatel of de achterkant van je lepel, het deeg van het midden uit een beetje omhoog naar de zijkant toe dat je deeg eigenlijk wat tegen je zijkant plakt, maar dan zal heel je beslag tegelijkertijd omhoogkomen en niet hier wel, en daar niet. hopelijk snap je wat ik bedoel.  :/

aan de oven ligt het niet denk ik. je moet mijn oven eens zien. zo'n klein mormel met vanboven en vanonder reuze warmte elementen! :grr:

Dit is bij cakebeslag zo maar bij biscuitmix komt juist de buitenrand meer omhoog...

14 Laatst bewerkt door Petra81 (17-03-2011 19:30)

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

heb je niet een combimagnetron met een draaiplateau?

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

15

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Jawel, die heb ik!

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Ik stijk de mix ook een beetje omhoog bij de randen. Dan gaat hij gelijkmatiger bij mij  :Y

17

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

kan hij wel draaien dan?

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

@milkyway= ik maak alleen biscuit, ik maak nooit cake. vind biscuit veel luchtiger. en op tv was het ook met een biscuit.
en, echt het was de eerste keer dat hij gelijkmatig naar omhoog kwam, daarvoor had ik ook altijd scheve biscuit.

Ik zou het toch eens proberen  :Y

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

19

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Ik zal het eens proberen Elisabeth!

En Petra.....Als je de ovenfunctie aan hebt kan hij toch niet draaien??? Want dan moet je dat draaiplateau eruit halen, dat is toch niet geschikt voor de oven?? Dat onderstel is van plastic  :nooo


En trouwens...er zijn veel mensen die hier dat foutje maken, maar ik heet Wilkyway, niet milkyway, hihihihi  :lol:

20

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Dat verschilt dan misschien per magnetron, in mijn combimagnetron is het onderstel van metaal en de plaat van glas. Hij moet wel draaien, anders is bij mij na 10 minuten de linkerkant normaal warm en de rechterkant zwartgeblakerd.

21

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

de meeste combi's met draaiplateau moeten draaien, anders bakt hij aan 1 kant te snel en krijg je dus idd een bult. Moet je even in het boekje kijken.

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

22

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Suikertaartjes-Suuz schreef:

En weet je zeker dat je een half uur hebt gewacht voor je de oven de eerste keer opendeed?

Een half uur wachten voordat je de over voor de eerste keer opendoet??? Die is nieuw voor mij!!!

Heb dat nog nooit gedaan eigenlijk hahahaha! En tot nu toe elk biscuit gelukt!

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

hahaha oh sorry wilkyway  :lol:  :lol:  echt ni goed gekeken :s

"Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw die kan koken en het niet wil, en dat is de vrouw die niet kan koken en het toch doet."

24

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Waarschijnlijk zat er een luchtbel onder en inderdaad, je baksel moet wel draaien in je oven. Anders krijg je dus dat de ene kant hoger wordt dan de andere kant, of juist zwart terwijl de andere kant nog niet gaar is.
Een andere reden zou ik zo niet weten.

Je oven mag je pas op 2/3 van de baktijd open doen, anders zakt je mooie luchtige kapsel in door het temperatuursverschil.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

25

Re: HUH!???? hij gaat scheef :s

Hmmm....nou dan hebben we een probleem. Want mijn draaiplateau kan echt niet in de oven!!
En ik heb geen andere oven.
Die op zolder is ook een combi alleen die is zonder draaiplateau, gewoon rechtoe rechtaan ;) Die heeft het altijd goed gedaan hoor....

De taart is verder wel helemaal gaar hoor!
Heb ook altijd cake enzo gebakken en dat ging ook prima.....