Onderwerp: Glutenvrij biscuit aan het bakken. Duimen jullie mee?
Volgende maand moet ik een verjaardagstaart maken. Een HEULE speciale want t'meiske wordt 1. Haar zus heeft coeliakie en zou het geweldig vinden om ook een keer "gewoon" mee te kunnen eten. Dus de hele taart moet glutenvrij.
Aangezien ik nogal wat beren op de weg zie, maak ik vandaag een proeftaartje. Dan heb ik ook weer eens wat te doen ..
De laatste 3x zijn mijn biscuits steeds in de oven ingezakt. Ik denk dat ik ze veel te heet bakte (175c hetelucht). Daarnaast mixte ik de laatste 3x waarschijnlijk te lang en dus te luchtig.
Vandaag 7 minuten gemixt op 8 eieren. Het was goed lichtgeel en best wel luchtig maar niet zoals de vorige keren (gelukkig?).
Het kapsel staat er nu bij 150c ,15 minuten in en rijst mooi. Ik hóóp zo dat dit nu goed gaat.
Hopen jullie mee?!
Ik ben van plan hem een half uurtje te bakken.. Is dat lang genoeg voor 8 eieren verdeelt over 2 vormen?