Onderwerp: Easy Witte chocolade cake
Heb deze morgen wat cakejes gemaakt, gebaseerd op het recept van Paris Cutler. Ze waren erg lekker, dus deel ik ff het recept met jullie!
Origineel:
300 gram witte chocolade
300 gram bloem
300 gram boter
150 gram zelfrijzende bloem
3 eieren, losgeklopt
2,7 dl. waterf
400 gram suiker
1,5 kl vanille-extract
Leek me zelf wat zwaar, met zo weinig rijsmiddel. Was ook een probeersel, dus wou ook niet een ganse cake maken. Ik heb er 9 minicakejes mee gevuld en 6 Dr.oetker voetballetjes. (dus ongeveer 12 cupcakes)
Dit is hoe ik'm gemaakt heb (de getweakte versie):
150 gram witte chocolade
150 gram zelfrijzende bloem
50 gram bloem
2 eieren, losgeklopt
0,9 dl water
120 gram Homemade vanillesuiker (of 100 gr.suiker + 2 zakjes vanillesuiker)
100 gram boter
Smelt boter in water (neem het pannetje van het vuur als je op het kookfornuis werkt)
voeg de chocolade hier aan toe en laat smelten
klop de eieren los en voeg bij de boter/water/chocolade (mag niet té warm meer zijn)
weeg de droge ingrediënten af, meng ze onder elkaar
voeg ze toe aan de natte indgrediënten
Verdeel over de vormpjes en bak ongeveer 30 à 35 minuten op 180°C (Denk wel wat langer als je een taartvorm gebruikt)
De chocolade smaakt niet echt fel door, dus zou volgende keer nog net iets meer chocolade toevoegen, ongeveer 175 gram. en indien verdrievoudigd, zoals in origineel recept 5 eieren ipv 6
Was echt snel en simpel gemaakt, het is dus zeker niet de laatste keer dat ik 'm maak! Wordt een nieuwe favoriet