Onderwerp: Mijn receptje voor bonbons
Hoi allemaal,
Ik weet dat het er niet helemaal bij hoort maar toch wil ik graag mijn recept voor bonbons met jullie delen.
Benodigdheden voor ca. 25 bonbons
Ganache (kern van de bonbon):
-300 gram pure of melk chocolade
-150 gram ongeklopte room
Coating:
-200 gram chocolade (naar eigen smaak)
-75 gram chocolade in een andere kleur ter decoratie
Zo maak je de bonbons:
Eerst maak je de ganache. Dat is de vulling van de bonbon. Breng de room in een steelpannetje aan de kook. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Giet de gesmolten chocolade al roerende bij de room, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Doe de ganache in een kommetje en laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
Na anderhalf uur is de ganache klaar. Haal het kommetje weer uit de koelkast en laat de ganache een beetje op kamertemperatuur komen. Smelt ondertussen de chocolade voor de coating in een smal kommetje. Dit doe je door de chocola in een bakje te doen en te smelten in de magnetron. Zet het bakje er 10 seconden in op 400-600 watt en haal het er daarna weer uit. Even roeren en weer terug de magnetron in. Dat blijf je doen totdat de chocola helemaal gesmolten is.
Maak balletjes van de ganache en geef ze een platte onderkant, zodat de bonbon straks netjes blijft staan. Doe dit wel snel, want je lichaamswarmte maakt de ganache erg zacht. Zorg ervoor dat het contact zo kort mogelijk is.
Leg een bolletje ganache op een vorkje en haal deze door de gesmolten chocolade, totdat deze helemaal bedekt is. Laat de bonbon even uitdruipen en zet ‘m dan op een stukje bakpapier. Herhaal deze handelingen tot je alle ganache-bolletjes hebt omgetoverd tot bonbons!
Smelt tot slot de chocolade voor de decoratie. Met een satéprikker kun je leuke bolletjes op de bonbons maken en met een spuitzak kun je gemakkelijk lijntjes over je bonbons trekken. Verder kun je de bonbons versieren met zilverpilletjes en ander decoratiemateriaal.
=====
Ik zal straks nog een fototje toevoegen. Die heb ik ergens op mijn computer staan maar ik moet nog even zoeken. Soms ben ik zo'n warhoofd.
Veel succes met de bonbons! Geniet ervan .