1

Onderwerp: Bloemen zijkant taart. Laten die los in de koelkast?

Deze week ga ik mijn tweede taart bakken. Ik wil een cherry blossom taart maken (twee lagen) en wil de boven- en zijkant dus volplakken met bloemetjes. De taart gaat twee dagen de koelkast in voordat ie wordt aangesneden.

Na wat snuffelen op het forum weet ik dat een taart in de koelkast kan gaan zweten en dat ie buiten de koelkast gewoon opdroogt. Wat ik me wel afvraag is of de bloemen aan de zijkant van de taart er dan af kunnen glijden/ los kunnen laten. Maakt het uit of je ze met eetbare lijm of royal icing vastplakt?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

2

Re: Bloemen zijkant taart. Laten die los in de koelkast?

kleine bloemeyjes gaat prima met tylose lijm... als ze wat zwaarder zijn zou ik het met icing doen... en afhankelijk van je vulling is in of uit de koelkast!! succes

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

3

Re: Bloemen zijkant taart. Laten die los in de koelkast?

Even voor de goede orde : de taart gaat niet IN de koelkast zweten , als je de taart UIT de koelkast haalt kán hij wat gaan zweten . Dit komt door het verschil in temperatuur . En je bloemetjes blijven, mits goed vast gezet , echt wel zitten hoor .

Succes!

Carpe Diem !

4

Re: Bloemen zijkant taart. Laten die los in de koelkast?

Klopt, dat heb ik niet goed geformuleerd. Ik bedoelde ook doordat ie in de koelkast heeft gestaan kan ie gaan zweten.

In ieder geval een geruststelling. Bedankt!