1

Onderwerp: afsmeren zonder botercreme?

Al m'n boter is op en ik wil toch graag een taartje maken, ik heb ook geen chocoladepasta in huis ofzo. Helpppp!!!!!

2

Re: afsmeren zonder botercreme?

je kunt ook met jam afsmeren

Groetjes, Franka

3

Re: afsmeren zonder botercreme?

In jam zit vocht, dus als je daarmee afsmeert heb je wel de kans dat het marsepein / fondant gaat smelten..

.. Want taart kan altijd!!

4

Re: afsmeren zonder botercreme?

Lejow schreef:

In jam zit vocht, dus als je daarmee afsmeert heb je wel de kans dat het marsepein / fondant gaat smelten..

Nee hoor. Op de een of andere manier geldt dat niet voor jam ;) . Het heeft zelfs een naam abrikoteren. Meestal wordt hier abrikozenjam voor gebruikt omdat je die kleur niet door het fondant heen ziet (zelfs niet door wit).

Wel even eerst even warm maken en door een zeef halen ivm stukjes die bobbels kunnen geven. En doordat het warm is kan je het makkelijk even met een kwastje erop smeren (heel dun, het plakt nl echt heel goed). En de taart niet te lang laten staan voor je het fondant erop doet.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: afsmeren zonder botercreme?

Deze tip onthou ik even! Lijkt me een goede variant op de nogal vette botercreme.

Groetjes Bianca

6

Re: afsmeren zonder botercreme?

ooohhh, wat leer ik toch weer veel vandaag! super! eind april moet ik een meppertje maken en afsmeren met iets anders dan botercreme etc. :thumb:

iemand een idee of abrikozenjam lekker is bij een bananen cake?

7

Re: afsmeren zonder botercreme?

thanx, ga het straks proberen, nu dat je het zegt van de abrikozenjam, wist ik eigenlijk al, alleen niet aan gedacht. :rolleyes: