Onderwerp: Oma's tulband
Dit eten we altijd met kerst en pasen bij mijn oma, heerlijk! Helaas geen foto van voor ik de kans had deze te maken is het al op
Ingredienten:
500 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram gele bastard (bruin kan ook), 1 pakje vanillesuiker, 1 flesje amandelaroma, 1/2 tl zout, 1/2 tl nootmuskaat, 2 eieren, 250 gram kwark (mager of vol), 150 gram gesmolten (room) boter, 200 gram rozijnen, 1 appel, 1/2 pakje amandelspijs.
Meng alle ingredienten door elkaar. Verkruimel het amandelspijs door het mengsel. Beboter een tulband vorm en bestrooi met bloem. Giet het beslag in de vorm. Zet de vorm in het midden van een voorverwarmde oven en bak in 70-80 minuten op 150 graden (hetelucht). Vervolgens nog 10 minuten in de oven laten staan.
Zowel koud als warm te serveren en heerlijk met wat roomboter erop!
mmm het water loopt me al weer in de mond....
Succes!
schenk hem dan die van jou