1

Onderwerp: Waarom aangevette slagroom?

Ik lees hier op het forum wel eens over aangevette slagroom. Maar waarom wordt de slagroom aangevet? Is het voor de smaak? Voor de stevigheid? En gebruik je dit dan als vulling of doe je er nog iets door?
Ik gebruik nu wel slagroom als vulling in combinatie met vlaaivulling maar ben gewoon even nieuwsgierig naar die aangevette slagroom.

Groetjes Bianca

2

Re: Waarom aangevette slagroom?

Mijn ervaring is dat het steviger word en ik vind het ook gewoon lekker een flinke kwak mascarpone erdoor  ;)

3

Re: Waarom aangevette slagroom?

Marinina schreef:

Mijn ervaring is dat het steviger word en ik vind het ook gewoon lekker een flinke kwak mascarpone erdoor  ;)

The same here! :Y

4

Re: Waarom aangevette slagroom?

omdat het echt superlekker is  :lol:

het neigt een beetje naar Engelse Double Cream, mocht je daarmee bekend zijn.

5

Re: Waarom aangevette slagroom?

Ik doe het vooral voor de stevigheid. Omdat slagroom zelfs met klopfix erdoor bij mij op den duur inzakt.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: Waarom aangevette slagroom?

had er nog nooit van gehoord tot valentijnsdag. ik naar de supermarkt om mascapone moest het zelfs vragen  :o nog nooit gebruikt . was dus ook in tweestrijd. had zelfs extra slagroom mee genoemen voor het geval dat.  :D  :D nou dat was overbodig. heerlijk en goed stevig is het dan ook voor het opspuiten. zou het dus gewoon doen  :thumb:  :Y

Liefs Miranda

7

Re: Waarom aangevette slagroom?

:9  :9  :9 omdat het net ff lekkerder is :Y

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

8

Re: Waarom aangevette slagroom?

Ik geloof dat ik het toch ook eens ga proberen dan  :think:

Re: Waarom aangevette slagroom?

Begrijp ik het nou goed dat aangevette slagroom normale geklopte slagroom is met daar doorheen mascarpone?

10

Re: Waarom aangevette slagroom?

Je klopt de slagroom niet helemaal stijf en dan doe je de mascarpone er doorheen en klopt m samen met de mascarpone helemaal stijf. Aldus het recept...

Life is what you bake it.

11

Re: Waarom aangevette slagroom?

mascarpone is eigenlijk een soort boter (want net zo vet als boter) die smaakt als slagroom. Hoe ze het maken weet ik niet. :9

If life gives you lemons, make lemoncurd.

12 Laatst bewerkt door Bianca's Taart (01-03-2011 22:10)

Re: Waarom aangevette slagroom?

Doe je er dan geen klopfix meer in? Volgens mij staat dat wel bij het recept op deze site. Ik ga het meteen nog even bekijken.

Heb net even snel gekeken en er stond inderdaad wel slagroomversteviger bij, maar dan maar een theelepel. En als ik het goed begrijp doen jullie dat er dus niet eens in?

Groetjes Bianca

13

Re: Waarom aangevette slagroom?

Volgens mij is mascarpone geen boter hoor, maar KAAS...!! Afijn, als t maar lekker is  :lol:

I just love it....!!

14

Re: Waarom aangevette slagroom?

Idd, mascarpone is kaas. En lekkerrrrr!

www.hiptaartjehip.nl  Unieke taarten voor bijzondere momenten

15

Re: Waarom aangevette slagroom?

Dit kan je dan ook goed als toef op een cupcake gebruiken, denk ik, of niet???!!

heerlijke taartgroetjes van Brenda

16

Re: Waarom aangevette slagroom?

welke verhouding gebruiken jullie voor aangevette slagroom? (mascarpone: slagroom)

17

Re: Waarom aangevette slagroom?

mascarpone is indd verse kaas
boter bevat 82% botervet en mascarpone niet

Re: Waarom aangevette slagroom?

Swetz schreef:

welke verhouding gebruiken jullie voor aangevette slagroom? (mascarpone: slagroom)

ik heb volgens het recept gedaan van hier
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2 … +Slagroom/

Liefs Miranda

Re: Waarom aangevette slagroom?

Dit ga ik eens een keer proberen in een taart, want als ik iets heel lekker vind is het wel mascarpone.

20

Re: Waarom aangevette slagroom?

chefkok35 schreef:

mascarpone is indd verse kaas
boter bevat 82% botervet en mascarpone niet

mascarpone bevat 80% vet. En het smaakt naar slagroom. En boter is van slagroom gemaakt...... Dus snappen doe ik het niet, maar het is wel lekker!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.