Onderwerp: Marsepein of fondant
Hallo allemaal,
Zaterdag heb ik mijn eerste taart versierd. Met hulp van iemand die dit al langer doet. Zij gebruikt fondant, dus daar heb ik hem mee gemaakt. Nu ben ik ook erg benieuwd hoe marsepein werkt. Zelf vind ik dat lekkerder (misschien wel een reden om het juist niet te gebruiken
) Maar misschien is het wel veel moeilijker om mee te werken en is het beter om fondant te gebruiken.... Graag hoor ik jullie voorkeur en ervaringen, zodat ik er iets meer van weet voor ik me in het diepe ga storten. Bedankt alvast voor jullie advies.
het is heel persoonlijk, de een vindt marsepein veeeel fijner werken, terwijl de ander zweert bij fondant. Ik heb op een workshop geleerd fondant te gebruiken, en op een andere workshop marsepein en laatst thuis heb ik maar eens marsepein en fondant gemixt en dat vind ik erg fijn werken!
. Decoraties die plat op de taart komen maak ik ook van marsepein. Maar bv een lussenstrik maak ik van fondant+tylose. Wanneer ik echt wit nodig heb gebruik ik ook fondant maar voor de rest vind ik dat de kleuren met marsepein mooier worden dan bij fondant. Bij marsepein krijg ik echt de kleur die ik wil en bij fondant wordt het al gauw pastel
terwijl ik veel verschillende merken kleur gebruik.